Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Bästa backen i division 2 klar för Bara: “Familjen är prio ett”


Martin Holm är klar för Bara GIF. Backen som är född 91 har ett förflutet i flera klubbar på högre nivå och kommer närmast från IFK Malmö i division 2. 2018 blev han utsedd till hela division 2:s bästa försvarare i Skåne så det är ingen duvunge som nu ska spela division 5-fotboll med Bara. Frågan är varför han nu väljer att ta steget ner i seriesystemet?

– Jag flyttade nyss till området i närheten av föreningen så det blev närmast och bäst med Bara. Nu har vi fått barn ganska nyligen också och prioriteten ligger på familjen. Fotbollen kommer i andra hand och då passade detta bra. Man börjar bli gammal också, säger Holm skämtsamt. Han fyller trots allt “bara” 29 i år.

Martin Holm började sin karriär i Bunkeflo IF som senare blev LB07. Efter en sejour i a-laget hamnade försvararen i Trelleborgs FF. Första halvåret i den klubben var bra men efter en skada var han fast på bänken vilket fick honom att söka sig vidare. Då valde han att gå ner några divisioner och på så sätt få fler minuter på planen. Nästa klubb blev Malmöklubben Prespa Birlik som då låg i division 2.

– När jag kom dit lyckades vi vinna serien och nå ettan men jag hade spelat i division 1 med LB07 under lång tid och ville inte göra det igen. Det kräver väldigt mycket tid att spela i division 1 och man får inte mycket ersättning och då ville jag prioritera jobbet i stället. Därför valde jag att gå till IFK Malmö i stället och har varit där fram tills nu så det blev väl cirka fyra år.

Du hade en bra tid i IFK och blev utsedd till division 2:s bästa back 2018 vilket även resulterade i 5000 kronor till dig. Vad gjorde du med pengarna?

– Haha, inte mycket. Man kommer väl till Eslöv och tillbaka för dom pengarna så det var inget speciellt. Men det var en fin utmärkelse att vara Skåneseriernas bästa back.

Stor skillnad i nivå nu när du går till Bara i division 5…

– Jo, så är det ju men jag tror ändå det kommer bli roligt att lira i femman.

Kaptensbindeln på dig med tanke på din rutin?

– Nej, jag var kapten i IFK Malmö i tre år. Jag tänker att någon annan spelare kan ta kaptensrollen här i Bara.

Under förra säsongen släppte Bara in 38 mål på 22 matcher, med Holm i backlinjen kan man ju anta att det blir tätare bakåt i år.

– Jag hoppas att vi släpper in några färre mål den här säsongen. Vi kan ju hoppas att vi håller helt tätt men man vet aldrig, kanske slinker det in någon boll haha, säger Holm och utvecklar kring hans första tankar om den nya klubben.

– Bara känns som en trevlig förening och laget verkar ha en härlig gemenskap, bra killar allihopa. Min målsättning är att vi ska försöka vinna så många matcher som möjligt under säsongen så får vi se hur långt det räcker.

Foto: Bara GIF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.