Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Anthony van den Hurk ansluter till Helsingborgs IF

Foto: Helsingborgs IF

Helsingborgs IF och MVV Maastricht är överens om en omedelbar övergång för forwarden Anthony van den Hurk. Han har tecknat ett avtal som sträcker sig över säsongen 2022.

27-årige Anthony van den Hurk skrev för exakt en månad sedan på ett avtal med HIF som börjar gälla den 1 juli 2020. Nu är klubbarna istället överens om en omedelbar övergång för spelaren som stått för 17 mål och 3 assist på 27 matcher såhär långt under säsongen.

– Jag kan inte vara gladare än jag är. Jag förväntade mig att detta skulle ske tidigare men är glad över att det äntligen är klart. Mina väskor har varit packade i ett par veckor men under tiden klubbarna förhandlat har jag fortsatt gjort allt jag kan för MVV Maastricht. Jag såg träningsmatcherna mot IFK Göteborg och IF Elfsborg online och jag följde träningslägret på sociala medier. Nu ser jag framemot att ansluta till laget och börja träna, säger nyförvärvet som börjar träna med resten av laget under nästa vecka.

Anthony fick sin fotbollsutbildning i Den Bosch och storklubben PSV Eindhoven innan han via den förstnämnda klubben gick vidare till FC Eindhoven. Holländaren, med ursprung från Curaçao, har även representerat De Graafschap innan han gick till sin nuvarande klubb MVV Maastricht. Han var dessutom lagkapten i det holländska andraligalaget.

Huvudtränare Olof Mellberg om nyförvärvet:

– Anthony är en forward som över tid presterat bra i sitt klubblag och bidragit med hårt jobb och många poäng. Vi hoppas på fortsatt positiv utveckling i HIF.

Text och bild: Helsingborgs IF

FOTBOLLSHÖRNAN TV:
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.