Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Unga KFC ska ta steget tillbaka: “Blir tuff utmaning”

Foto: Kristianstad FC


2015 övertog Kristianstads FC platsen i division 1, efter att dåvarande Kristianstads FF ombildades till den förstnämnda klubben. Sedan dess har klubben varit ett stabilt ettan-lag fram tills i höstas, då man ramlade ur. I år väntar seriespel i division 2 Östra götaland. Trots att klubben är den mest meriterade bland seriekonkurrenterna, ser tränare Anders Swahn inte degraderingen som en lätt uppgift.

– Klart att klubbarna i närområdet vill bevisa sig och mäta sig mot oss. De vill ju vara bäst i stan. Vi kommer ha en tuff vår framför oss i en ny serie. Framförallt med vår unga trupp, säger Anders Swahn.

KFC:s upplaga 2020 består av en trupp med endast två spelare födda på 90-talet, därefter varvas spelare födda tidigt 00-tal. Kristianstadstränaren räds inte uppgiften att hantera spelarna. De flesta av dem tränar han på Skånes fotbollsförbunds gymnasium.

– Vi har ett spännande lag med många duktiga fotbollsspelare. De är väldigt skickliga på plan men sedan handlar det om rutin. Där har vi något att slipa på under de kommande månaderna när vi är igång i serien, berättar han.

Som du nämner har ni ett spännande lag. Hur ser du på exempelvis nyförvärven Erik Eichmüller, som har återvänt, och Linus Svensson?

–Mycket intressanta spelare båda två. Kul att Erik har återvänt efter en sejour i Mjällby. Jag tränade honom tillsammans med Jocke Persson när vi styrde Kristianstad tillsammans och redan då var han lovande, säger Swahn och fortsätter:

– I Linus får vi också en bra fotbollsspelare med erfarenhet. Han tog över bindeln efter Armin (Aganovic, som lämnade i november), bara en dag efter han skrev på. Linus har de ledaregenskaper som krävs för att vara en bra kapten.

Till sist, hur redo känner ni er inför säsongstarten? Ni har gjort ett par bra träningsmatcher men åkte på pumpen mot Eslövs BK.
– Våra första två matcher gjorde vi det väldigt bra och spelade på det vis vi ville. Men mot Eslöv var vi inte alls där. Det regnade och blåste samtidigt som Eslöv var mer taggade än vi. Nu har vi gått in mer i intensitet på träningarna och det ser väldigt bra ut.

Kan vi förvänta oss att ni tar steget tillbaka till ettan redan i år?
– Det vill jag inte spekulera i. Men vi ska upp – någon gång. Gärna så fort som möjligt.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.