Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Tomt bakom Rosenberg gällande tröjförsäljningen i shopen


Markus Rosenberg gjorde sin sista match i Malmö FF:s tröja när laget mötte FC Köpenhamn på Parken den 12 december 2019. Rosenberg har också varit den spelare som överlägset sålt flest matchtröjor i shopen de senaste säsongerna. Vi tog kontakt med Magnus Frank som jobbar i MFF-shopen till vardags. Han menar att det i nuvarande trupp saknas en stjärnspelare som säljer stora mängder tröjor och hoppas å shopens vägnar att ett stornamn äntrar inför säsongsstarten.

– Ja så är det ju. Vi har haft många spelare här genom åren som varit stora tröjnamn. Man kan ta när Tokelo Rantie var här som helt plötsligt blev en publikfavorit och sålde tröjor. Agon Mehmeti var också en spelare som sålde många tröjor. Varför just vissa spelare säljer tröjor är svårt att svara på, det är nog en mix av saker och hur spelaren är till sättet, säger Magnus Frank

Finns det någon spelare i nuvarande trupp som säljer mycket tröjor?

– Nej, det skulle jag inte säga.

Har ni funderat på någon produkt kring “Mackan”?

– Markus är ju den absolut största vi har haft här på, ja någonsin skulle jag säga. Det är ett enormt intresse kring honom som person men det har ändå varit att det som varit mest intressant ur säljsynpunkt varit matchtröja, t-shirts och halsdukar med hans namn har sålt en del också. Vi har till och med lagt en ny beställning på sådana produkter faktiskt trots att han slutat, säger Frank.

Just nu ligger Malmö FF:s hemmatröja för 2019 ute för 599 kronor, när ny matchtröja väntar lär priset betydligt högre, förra säsongen låg priset på 749 kr för vuxenstorlekar. Trots det höga priset menar Magnus Frank att klubben inte gör stora pengar på produkten.

– Inte mer än vad vi gör på de andra produkterna skulle jag säga. Matchtröjan är en dyr artikel men det är inte så att klubben tänker att man ska tjäna jättemycket pengar på tröjan bara för att det är den folk vill ha. Det är mellanhänder som gör att priset stiger, oavsett om det är Puma, Nike eller Adidas till exempel så har de ett lika dyrt inköpspris så att säga. Så pengarna sprids väl ut mellan alla aktörer skulle jag säga. Fabriken ska ha sin del, varumärket sin och vi har vår del och så vidare, säger han och utvecklar ytterligare.

– Sen förs det en diskussion fortlöpande. Matchtröjan är det finaste vi har och är premiumprodukten i alla fanshops vilket man ska lyfta fram. Sen har vi ändå försökt lägga oss i ett prisläge som ska fungera.

Vilka prylar säljer bäst, bortsett då matchtröjorna?

– Matchrelaterade produkter, det vill säga halsdukar, t-shirts, mössor och dylikt. Sen ska det sägas att vi har ett enormt utbud med hur många artiklar som helst, haha.

Tänkte komma till det, finns det någon “sjuk” produkt som du reagerat på när den hamnade i shopen?

– Det är allt från grillgaller till duschgolvbrunnar. Det är ingen hejd på vad man kan sälja och det föds nya idéer hela tiden givetvis. Oavsett hur galet det kan vara så är det ju så att om det säljer så fortsätter man ju ha det kvar, det är marknaden som styr. Sen handlar det lite om vilka villkor leverantören har. Ställer leverantören krav på oss att man ska göra 500 grillgaller så kanske man tvekar på att köpa in det så det handlar om relationen till dom också.

Har ni något nytt i sortimentet inför 2020?

– Det är en grej som jag tittar på just nu men jag kan inte säga för mycket om den nu.

Hemlighetsstämplad produkt?

– Nej, jag vet bara inte om det kommer bli av än och det är en ganska dyr produkt som är lite grann i ropet just nu så vi får se där men annars är det nog inget så där som sticker ut jättemycket, men det kan svänga snabbt.

Foto: Magnus Frank

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.