Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Provtränade för Liverpool, nu ska Zivanovic göra kaos i Åkarps IF- “Lovat sportchefen 30 mål”


Som ungdom var Nikola Zivanovic en av landets mest lovande fotbollsspelare. Han var given i det svenska pojklandslaget för årskullen 1994 och provtränade som 13-åring med den engelska giganten Liverpool. Förra veckan blev han som 26-åring klar för Åkarps IF, en viss skillnad medger Zivanovic.

– Ja, det är en viss skillnad, Åkarps IP är en något mindre anläggning än Melwood, annars är det ganska likvärdigt sett till spelare och så, säger Zivanovic skämtsamt.

Zivanovic inledde karriären i Husie IF. Där gick han från klarhet till klarhet i ungdomsåren och spelade där tills han var runt 14. Då blev anfallaren handplockad till SVT-programmet “I Zlatans fotspår” som handlade om nästa generation Malmöspelare som skulle ta över efter Zlatan. I samma vända spelade han även i Skånelaget, var en av spelarna som fick åka med till elitlägret och han fick även debutera i ungdomslandslaget. Zivanovic lämnade senare Husie för Malmö FF där han fick nosa på a-laget. Han fick möjlighet att träna med a-truppen ett par tillfällen men sedan tog det stopp i MFF då klubben valde att inte behålla honom.

– Efter att inte ha fått förlängt med Malmö FF blev det en vända till FC Höllviken, därefter tillbaka till Husie och sedan till Lilla Torg. Där lyckades vi vinna division 5 innan jag senare gick till IFK Hässleholm i division 2, säger Zivanovic.

Sejouren i division 2-klubben blev dock kortvarig. Efter en halv säsong lämnade Zivanovic och vände hem till Malmö på nytt.

– Jag drog på mig en lunginflammation i början på året och gjorde därför min första träning för Hässleholm någon vecka innan premiären. Sen rakt in i elvan under premiären på det. Med den försäsongen i benen lyckades jag dra baksidan bara fem matcher in i serien och blev borta en månad. Därefter blev det någon match till i klubben innan jag insåg att det blev svårt att få ihop det med jobbet, därför blev det Lilla Torg igen.

Lilla Torg drog ju på sig 72 gula kort förra säsongen. Var du en av syndarna?

– Ja, det får man ge dom. Nej, jag drog väl på mig två gula kanske, har blivit väldigt lugn de senaste säsongerna. Det var värre förr. När jag spelade i Husie tror jag att jag hade 14 gula och ett rött under en säsong så då var jag lika duktig som Lilla Torg i fjol, haha.

Hur ser du på karriären idag, finns hoppet kvar om att en dag spela elitfotboll på nytt?

– Man har väl kommit till den punkten i livet där man har valt en annan bana och nu satsar jag på jobbet i stället. Visst är det fortfarande kul med fotboll men att satsa högre upp och låta det gå ut över arbetet försökte jag redan en vända i Hässleholm och det fungerar inte.

Förra veckan blev det klart att Nikola Zivanovic lämnar Lilla Torg som slutade trea i division 4 förra säsongen och ansluter till Åkarp som hamnade femma i samma serie. Största anledningen till bytet är motivationen.

– Jag kände att motivationen hade tagit slut lite i “Torgetgrabbarna”. Man kommer ändå dit tre gånger i veckan för att träna plus att man spelar match. Då vill man göra det bästa av situationen, det var mer av ett kompisgäng i Torget och jag vill fortfarande vinna den här division 4-serien. I Åkarps IF är ambitionsnivån liknande men här är fler yngre och hungriga grabbar som är sugna och vill något.

Du gjorde mål i första matchen för din nya klubb, berätta lite om målet?

– Ja, man får ju komma in och visa att man vill ha en startplats direkt. En chans, ett mål, det räcker så, säger Zivanovic lite kaxigt som den Malmöit han är. Anfallaren tillägger också att det kunde blivit två om det ena inte blivit avvinkat för offside.

Har du inte en given plats med tanke på ditt CV?

– Det skulle jag inte vilja säga, här finns ett par andra duktiga anfallare också som jag konkurrerar med.

Vad ska vi förvänta oss av Åkarp 2020? Först värvningen av André Johansson från division 1 och nu Zivanovic som lirat i Malmö FF och som provtränat med Liverpool. Det känns som om något stort är på gång…

– Ja, vi har bra spelare och det ser fint ut på pappret men sen ska det ju fungera på plan också. Vi har sagt att vi tar en match i taget och ser vart det leder.

Hur många kassar bjuder du på under säsongen?

– Jag har ju lovat Simon Forsén (Åkarps sportchef) 30 mål så det får vi ju hoppas på, säger han självsäkert.

Det är svårt att inte tro att du fixar det när du säger det så…

– Jag gjorde 24 eller 25 mål under min första säsong i Lilla Torg så jag hoppas att det kan bli något liknande första året här nu.

Publiken som går ner till Åkarps IP, vad kan du erbjuda dom?

– Hoppas på många mål, rolig fotboll och sen förhoppningsvis dra någon gubbe eller två.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

1 thought on “Provtränade för Liverpool, nu ska Zivanovic göra kaos i Åkarps IF- “Lovat sportchefen 30 mål”

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.