Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Eimantas Poderis: “Det är en växande förening med seriösa människor”

Foto: Lunds BoIS

Efter åtta säsonger stod det klart att Lund BoIS tränare Eimantas Poderis valde att lämna sitt uppdrag för Uppåkra IF. Fotbollshörnan har tagit några ord med Poderis om valet.

– Min dotter spelar i Uppåkra IF F16 och hon är ungdomsdomare där också. Jag var ganska ofta där och såg att det är en växande förening med seriösa människor som jobbar där. Herr laget kämpade för att stanna kvar i femman i fjol, men det var  orättvis eftersom de kunde lika bra spela kvalet uppåt också. Vi möttes mot de tre gånger och jag såg att de hade potential. De kontaktade mig efter säsongen var slut och det hände att jag började i Uppåkra IF.

Du lämnar Lunds SK efter många år i klubben, hur vill du summera din tid i Lunds SK?

– Åtta år jobbade jag som huvudtränare på herr sidan i Lunds BoIS och en säsong som huvudtränare på damsidan, dessutom hjälpte till på juniorsida vis tid när min son spelade i Lunds BoIS. Det var perfekta tiden där. De hjälpte mig mycket när jag började träna de, eftersom det var allt nytt för mig i Sverige och också i amatörsfotbollen. Jag trivdes där och hade eller fortfarande har bra relation med alla i föreningen.

Hur summerar du säsongen 2019 i Lund? 

– 2019 säsongen var godkänd för Lunds BoIS eftersom vi kom på tredje plats som jag planerade innan serien startade. Vi hade lite problemet med spelare under säsongen, men det löste sig och alla gjorde sin bästa. Vi förlorade i kvalet, men det var rättvist eftersom de var lite bättre och lite mer kvalité i spelet. 

Försäsongen är igång i Uppåkra IF, hur har den första tiden varit? 

– Ja, det stämmer att försäsongen är igång. Det är som vanligt på ett nytt jobb. Vi lär känna varandra, jag analysera spelare, de säkert gör samma med mig. Det är kanske något nytt för de men vi jobbar på, tränar mycket, spelar matcherna och försöka blir bättre med varje träning och match. Det krävs lite tid för att se resultat. 

Hur kommer ni att lägga upp er försäsong? 

– Som jag har nämnd innan, tränar vi två gånger i veckan och spelar träningsmatcher varje helg. Vi spelade två inomhus turneringar i januari och februari och det var mål att titta på våra spelare hur de reagera i mindre spel när är mer intensiv tempo och hur de ser ut efter uppehåll. 

Hur ser truppbygget ut, är du nöjd eller är där något som saknas? 

– Det är lättast att säga att någon eller några spelare som saknas. Jag är nöjd med truppen som jag har. Man måste jobba, utvecklas och lita på de spelare som finns i truppen. Naturligtvis att vi välkomna alla nya spelare om de är intresserade att komma och provträna hos oss, dörren är öppet för alla spelare. 

FOTBOLLSHÖRNAN TV:
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.