Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Jesper Möller: “Jag hoppas på en rolig och bra säsong”


Jesper Möller kom till Lunds BK från Veberöds AIF inför säsongen 2012. Totalt har det blivit 12 261 spelade minuter i seriespel och 31 mål. Nu har Möller skrivit på för sin nionde säsong i Lunds BK.

– Det känns mycket bra och jag hoppas på en rolig och bra säsong, främst för laget men även för egen del. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på vår fantastiska höst, trots både tränarbyte och en stor spelaromsättning.

På åtta säsonger har det hänt en del, om man summerar din karriär i Lund hittills, hur vill du summera den då?

– Som en rejäl berg- och dalbana. Från att första året varit med och kvalat upp till superettan till att tre år senare degraderas till division 2 och sedan kvala sig upp igen. På ett individuellt plan har det varit lite likadant, med spel på alla positioner förutom mittback. Som spelare är kontinuitet viktigt vilket innebär att mångsidighet kan vara en nackdel, även om det är en tränares dröm att ha den typen av spelare.

Hur vill du summera din säsong under 2019?

– Åkte på en fotskada precis när serien drog igång och kom tillbaka till spel när laget hade sin enorma svacka där på våren. Byggde upp mig under sommaren och gjorde en fantastisk höst, liksom hela laget. Fick spela i min favoritroll som sittande mittfältare och fick ett väldigt stort ansvar att lösa knutarna i anfallsspelet.

Din bästa säsong hittills är 2016 då du stod för elva mål i Div 2 Södra, hur många mål kommer vi få se Möller göra under 2020?

– 2016 må ha varit min bästa säsong rent målmässigt, men långt ifrån spelmässigt. I min roll som central mittfältare är målgörandet inte det viktigaste, utan det är att se till att laget gör mål samtidigt som vi bibehåller den defensiva balansen om vi skulle misslyckas. Men självklart är det kul att göra mål och jag har gjort minst fem mål de senaste fyra säsongerna så får väl säga att jag ska göra minst fem.

Försäsongen är i full gång, hur känns formen?

– Den känns bra. Tränarna har rullat runt på många spelare och vi försöker nu få till en bra kontinuitet när tränarna fått se och utvärderat hela spelartruppen.

Vilka förväntningar på dig får vi se i år?

– En spelare som gör skillnad och alltid vill ha bollen. Samt vara delaktig i alla delar av det offensiva såväl som det defensiva spelet.

Med risk för serien skjuts upp eller spel inför tomma läktare, hur känns det nu med drygt tre veckor kvar få denna information?

– Det är självklart väldigt tråkigt. Sveriges försäsong är lång nog som den är. Men jag förstår självklart om det skjuts upp.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.