Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

DM-tävlingarnas cupspel är tills vidare uppskjutet


Med anledning av den rådande Corona-situationen är det ett antal föreningar som inte haft möjlighet eller för den delen pga risken för smittspridning velat genomföra sina avslutande matcher i DM-gruppspelet den gångna helgen.

Flera av grupperna i de olika tävlingsklasserna är alltså inte slutförda vilket innebär att det i dagsläget inte går att genomföra någon vidare lottning till cupspelet som var planerat att ta vid redan i vecka 13.

Den uppkomna situationen är komplex och det finns både föreningar och lag som för närvarande är satta i karantän, men det finns också föreningar som fått sina anläggningar stängda av kommun eller planägare.

Några föreningar har också självmant valt att ”pausa” sin verksamhet för att bl.a. förhindra smittspridningen av Covid-19 och Skånes FF har full respekt för dessa föreningsbeslut.

Vad händer nu?

Matcher får enligt Folkhälsomyndigheten i dagsläget genomföras och så länge inte SvFF avråder från att spela matcher så jobbar vi för att försöka lösa och planera in de matcher som av ovan anledningar blivit uppskjutna.

Vad det gäller cupspelet i distriktsmästerskapen har Skåne FF styrelse per 2020-03-16 beslutat att tills vidare skjuta upp dessa tävlingar.

Detta innebär bl.a. att årsplaneringen http://www.skaneboll.se/tavlingsverksamhet/arsplanering/ för DM-tävlingarna kommer att revideras efter beslut av förbundets disciplinnämnd.

Eftersom situationen förändras kontinuerligt vill vi redan nu flagga för att DM-tävlingarna kan komma att spelas även efter ordinarie seriespel, dvs med spelomgångar även i oktober-december.

Text: Skånes Fotbollsförbund

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.