Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Skånes FF:s VD hoppfull om att serierna ska dra igång som planerat


Det är osäkra tider på många håll i landet, inte minst i fotbollens värld där det idag beslutades att EM som skulle spelats i sommar nu flyttas fram till 2021. Även på Skånes fotbollsförbund (Skånes FF) råder bråda tider. Seriepremiären närmar sig med stormsteg och än är det inte bestämt huruvida premiären flyttas fram eller om den spelas som planerat. I nuläget berättar Skånes FF:s VD Peter Ekvall att planen är att serierna ska dra igång enligt schema men detta kan komma att förändras snabbt.

– Som det ser ut just nu rullar seriespelet på som vanligt men det är som allting just nu. Det kan ändras från timme till timme. Idag ska vi ha ett videomöte med Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) tillsammans med alla andra distrikt i Sverige. Min fråga där kommer vara hur svenska fotbollsförbundet kommer resonera gällande sina lägre förbundsserier dvs division 3 för herrar och division 1 för damer, säger han och utvecklar.

– Rekommendationerna i nuläget är att dessa serierna ska rulla på som vanligt och spelas dom serierna så får vi kanske ta vårt beslut utifrån det.

Skulle det mot förmodan inte blir premiär för distriktsserierna som planerat så ser Ekvall ett ljus i tunneln då sommaruppehållet normalt sett är ganska långt.

– Vi skulle kunna flytta fram seriestarten några veckor vilket då leder till att serierna får spelas även ett par veckor in i juli. Det långa sommaruppehållet gör att det öppnas upp möjligheter för att lägga in några omgångarna där.

Idag beslutade Skånes FF att flytta fram det fortsatta spelet i DM på grund av den osäkra situationen där vissa lag inte kunnat ställa upp pga sjukdomar eller annat. Det är ännu oklart när DM ska spelas klart men Skånes FF flaggar för att det kan komma att flyttas till hösten efter ordinarie seriespel. I allt det tuffa som sker just nu försöker VD:n för Skånes FF ändå se ljust på framtiden

– Folkhälsomyndigheten och andra säger att det är viktigt att saker som skänker glädjeämne i mångas liv håller igång som exempelvis fotbollen ju är. Matcherna som spelas på vår nivå har ju sällan mer än 500 åskådare vilket har varit maxtaket enligt rekommendationerna, säger Peter Ekvall och manar till att alla tar ett eget ansvar om man besöker matcher inom Skåne under säsongen.

– Man behöver kanske inte ställa sig i en klunga med främmande människor under matcherna. På en idrottsplats i Skåne finns det gott om plats runt om. Man får sprida ut sig helt enkelt.

Fotbollshörnan kommer fortsätta att uppdatera er kring situationen gällande kommande säsong för serierna som tillhör Skånes FF. Håll utkik på sajten för senaste nytt.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

1 thought on “Skånes FF:s VD hoppfull om att serierna ska dra igång som planerat

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.