Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Faruk Abazi lämnar Medina IF

Bara med några veckor kvar till seriepremiären står det klart att Medina IF får leta efter en ny tränare inför den kommande säsongen. Under onsdagen stod det klart att lagets tränare Faruk Abazi lämnar klubben.

– Valet att lämna Medina var inte det enklaste att ta men sista tiden så kände att jag fastnade i min utveckling som tränare. Dessa tankar har man gått runt med ett tag nu under försäsongen men hela tiden så har jag ändå försökt bita ihop med tron att det kommer bli bättre. Största anledningen till att jag lämnar är frågan om målsättningen i föreningen och valet av arbetssätt för att uppnå dit. Att vinna en serie med en träningsnärvaro på 30% – 40% ser jag som en omöjlighet, den ekvationen får jag inte ihop riktigt. Sen så ska man också förstå att det inte är lätt att vara tränare i ett div 5 lag men fortfarande så ska man försöka göra nåt bra av det, säger Faruk till Fotbollshörnan.

Du har varit i klubben under två säsonger, hur vill du summera din tid i klubben?

– Har haft två fantastiska säsonger i Medina, berikat mig med massor, fantastiska människor runt omkring. En rätt så ung förening som inte riktigt har den erfarenheten som andra anrika föreningar har men viljan finns där. Hoppas verkligen att man fortsätter utvecklingen framåt för ingredienserna finns där men att ett hårt arbete krävs är nog alla medvetna om. Sportsliga biten under min tid har varit fantastisk med Serievinst 2019 och cirka 10 st inomhuscuper vunna. Med andra ord så lämnar jag med flaggan i topp.

– Måste faktiskt nämna en person i detta – Bilal Charif som förförra året hade ordföranderollen  och som sen valdes till sportchef. En kille som brinner för det han gör och Medina ska vara glada att man en sån person till sitt förfogande, en person som verkligen stöttat mig i nöd o lust under min tid i Medina. 

Vad kommer att hända nu?

– Nu vet jag inte riktigt vad som händer framöver men tanken är att fortsätta med detta fortast möjligt i en annan miljö, i en miljö där man får valuta för all tid och slit man lägger på det, vi pratar om minst 15 timmar planering, träning och match per vecka. Jag är en tränare som gillar att vara förberedd och som inte lämnar något åt slumpen. Det är ingen panik, kommer inte stressa fram något. 

FOTBOLLSHÖRNAN TV:
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.