Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

David Sjöström tar över Södra Sandbys damer


I mitten av februari stod det klart att David Sjöström tog över damlaget i Södra Sandby. Han fanns redan som tränare i klubben för F04/05 samt ungdomsansvarig. Fotbollshörnan har pratat med Sjöström som beskriver sin nya roll enligt följande.

– I början av året var laget på ruinens brant med spelarflykt och helt utan tränare. Vi var många inom föreningen, både ledare och spelare som jobbade febrilt med att hitta en ny tränare och fler spelare för att inte behöva lägga ner laget, och när jag såg hur många inom föreningen som brann för vårt damlag, och hur alla gjorde allt vad de kunde för att vi skulle lösa detta, så kände jag att den här kraften som finns inom föreningen, men måste man kunna ta tillvara på och få ut på fotbollsplanen. Att då lägga ner damlaget skulle bli förödande för hela föreningen, byn och för alla de barn och ungdomar som vill spela fotboll i Södra Sandby IF. När tanken väl börjat växa att jag nog skulle kunna tänka mig att ta ansvaret för laget så växte den sig allt starkare och i takt med att saker runt om kring laget kom på plats och vi började träna, så kändes det till slut som ett självklart beslut. Jag är uppväxt i byn och varit ungdomstränare i SSIF sedan 2012 och tränat flera av de spelare som spelar i damlaget, så valet att ta ansvaret för damlaget i Södra Sandby IF 2020 kändes till slut som en självklarhet.

Förutom damlaget så tränar du även F04/05 samt axlar rollen som ungdomsansvarig, hur kommer du lägga upp tiden för de olika uppdragen?

– Denna frågan är du inte ensam om att ställa och min förhoppning är att det kunde läggas till några timmar per dygn för att hinna med allt. Men skämt och sido, det kommer inte vara några problem. F04/05-gruppen kommer träna innan damlaget och ibland kommer vi träna gemensamt. Jag har också den oerhörda förmånen att få hjälp av Otto Persson att bedriva vissa av träningarna med F04/05 och det är en stor tillgång för både mig och spelarna. Att få ha en så pass kvalificerad tränare för ett F15-lag och för mig att ha som bollplank är ovärderligt. Så honom har jag mycket att tacka för vad gäller min personliga tränarutveckling de senaste året. Dock letar vi självfallet efter någon som vill och kan hjälpa till med så väl damlaget som F04/05 i olika roller. 

– Vad gäller rollen som ungdomsansvarig så kommer den rulla på som vanligt. Självfallet är det så att det blir många stolar för mig att sitta på men vi som förening försöker va tydliga med vad som ingår under varje roll och sedan är det min uppgift att försöka vara så tydlig som möjlig gentemot medlemmarna och aktiva.

Division två under 2020, hur ser du på årets serie?

– Jag ska vara ärlig med att jag inte har någon vidare koll på årets serie. Många nya lag som kommit upp från div 3 vilket gör att det är svårt att veta vart lagen står. I och med den oerhörda ruljansen det blivit på spelare i div 1 och 2 detta året då MFF kommit till och LB07 fått lägga ner sin elitverksamhet så sipprar det ner spelare ner på lagen i de lägre divisionerna. Jag tror inte vi sett slutet på detta ännu och tror att trupperna inte kommer vara spikade och klara förens precis innan serien drar igång. Furulund och Staffanstorp får väl enligt mig ses som favoriter då dom har homogena och väloljade trupper sen förra året, samtidigt som jag tror att Hyllie kan bli en uppstickare. De har en oerhört skicklig tränare som jag har stor respekt för i Max Gregerstedth. Sedan vet man inte vad Eskilsminne kommer med för lag i div 2. De har en stor A-trupp och många duktiga ungdomar som knackar på dörren till deras A-lag, så de kan också bli riktigt farliga.

Vilken målsättning kommer ni ha under säsongen?

– Vår huvudsakliga målsättning efter de förutsättningarna som varit är att stanna kvar i div 2. Vi har bestämt oss för att ta en match i taget och se året som en förberedelse för 2021. VI har ett extremt duktigt 04/05-lag som kommer med ett 2019 som både SM-mästare och vinnare av Gothia cup, så där är mycket spännande underifrån. Dock är det inte vår avsikt att skicka upp dessa permanent i damlaget, utan 2020 ska bli ett förberedelseår för att skapa goda förutsättningar för ett slagkraftigt damlag 2021.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.