Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Frågorna är många, svaren få och jag älskar det- Lokalfotbollen är snart här


Veckans krönika är skriven av Wiktor Richardsson, en av skribenterna och grundarna av Fotbollshörnan. Han har som bäst spelat fotboll på division 5-nivå men han hade varit proffs idag om han inte dragit korsbandet som ung…

Mitt i allt elände i covid-19:s framfart fick vi lite hopp under veckan när Skånes Fotbollsförbunds VD Peter Ekvall meddelade att distriktsserierna i nuläget ser ut att spelas som planerat med premiärer i början av april. Vilken lycka det hade varit att återigen få se fotboll som betyder något igen efter veckor av träningsmatcher och nedstängda ligor runt om i Europa. Som att det inte vore nog med att fotbollen snart är här så gör det inte saken sämre att vi går mot en väldigt intressant säsong i Skånefotbollen med en hel del frågor som ska besvaras under loppets gång. Frågor jag inte kan vänta på att få svaren på.

Vilket lag blir bäst i Lund?

Förra året var Lunds BK tillbaka på tronen som stadens främsta om man såg till serietabellen. Kan Torn ta tillbaka den platsen och kan laget månne fortsätta sin resa genom seriesystemet och även nå Superettan. Förra säsongens tendens visade snarare att det kan bli division 2 men Torn kan man aldrig räkna bort.

Hur ska det gå för Eskilsminne och tränaren Mattias Lindström?

Svenska Cupen-äventyret blev allt annat än vad laget förväntat sig. Tre raka förluster, 1-13 i målskillnad och knäskada på nyckelspelare var inte vad Eskils behövde innan seriestart. Hur påverkar cupspelet seriestarten, Lindström valde att rotera laget mer i cupen i år än under fjolåret, kommer det att leda till en bättre seriestart?

Lindströms gamla lagkamrat från Helsingborgs IF Erik Edman har blivit huvudtränare för Hittarps IK i division 3. Är han mannen att leda laget tillbaka till division 2?

Division 4 sydvästra känns hetare än någonsin med spelare som varit ungdomsproffs i England, meriter från allsvenskan och landslagsspelare i futsal. Motsvarar serien förväntningarna och ska Ariana fortsätta sin resa genom seriesystemet och närma sig elitfotbollen på allvar?

Kan BK Olympic upprepa fjolårets fina säsong som höll på att sluta med spel i division 1. Med ny tränare i Mladen Blagojevic ska det bli väldigt spännande att följa?

Anders Grimberg lämnade Olympic för Lunds BK. Med sig tar han anfallaren Filip Bohman. Lyckas Grimberg föra Lunds BK till Superettan och är Bohman en ny “Martin Dahlin” månne?

Niklas Nielsen är tillbaka i Landskrona BoIS efter att ha öst in mål i Svalövs BK under fjolåret. Håller hans knä och kan Nielsen nå upp till samma nivå som tidigare?

LB07 verkar ha något på gång och nu ska John Wall och Olof Persson ta klubben till nästa nivå. Persson tror att Superettan kan hägra inom ett par säsonger. Upp till bevis i år.

Får vi se Markus Rosenberg spela för något lag på lägre nivå? Jag skulle bli förvånad men han lär sakna fotbollen och Höllviken lär göra det mesta för att han ska lira någon match där.

Jag hade kunnat rabbla frågor hela dagen känner jag och det ska bli underbart att följa svaren under säsongens gång. Det vi vet är att vi inte vet hur det ska gå och ännu vet vi inte ens om serierna drar igång som planerat.

Nu håller vi alla tummar för att serierna drar igång som planerat och att alla kiosker ute i föreningsskåne tar sitt förnuft till fånga och införskaffar dammsugare till sitt utbud. Kaffe, dammsugare och en fotbollsmatch på en nyklippt gräsmatta. Få saker är väl finare än det!

Lev väl i stunden!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.