Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Teckomatorps SK är Skånes svar på The Invincibles- Vann allt och gjorde 128 mål 2019

Säsongen 2003-2004 stod Arsenal för en makalös bedrift då laget gick obesegrat genom en hel Premier Leauge-säsong. 2019 återupprepades denna bedrift i ett något lägre sammanhang av Teckomatorps SK i division 6. Skillnaden mellan bedrifterna var att Teckomatorp inte bara förblev obesegrade, de vann alla matcher i serien. Vi tog ett snack med lagets speciella målskytt tillika spelande tränaren Linus Edvinsson om att vara amatörlagens svar på The Invincibles.

– Ja, det blev lite så, väldigt överraskande faktiskt. Inför förra säsongen så samlade vi ihop ett gäng bra spelare som hade förflutet i Teckomatorp och som kommer från byn. Det var spelare med meriter från spel på högre nivå och som hade det som krävs för att mana på ett lag, spelare som får andra att höja sig, säger han och berättar att det kan ha varit en träningsmatch som byggde vinstmaskinen.

– Vi vann mot Kågeröd som skulle spela i division 4 vilket gav oss ett härligt självförtroende som vi tog med oss in i säsongen. Väl där fick vi en bra start med några segrar mot topptippade lag och då satte vi upp målet att inte förlora en match under säsongen. Vi sa även att vi inte skulle släppa in fler än 20 mål under hela säsongen vilket var en ganska hög ribba att sätta.

Linus Edvinsson firar seriesegern med guldhatt.
Foto: Privat

Även om ribban var högt satt så lyckades laget med bravur, de förblev inte bara obesegrade, Teckomatorp vann alla matcher, gjorde 128 mål framåt och släppte bara in 16. Att spela för klubben förra säsongen måste ha varit ganska roligt.

– Ja absolut, samtidigt kan jag ju erkänna nu i efterhand att vissa matcher som i den sista mot Linderöd (Teckomatorp vann med 14-0) så tyckte man ju lite synd om motståndet, säger Edvinsson och utvecklar.

– Jag och min anfallskollega Pontus Wifvesson sade inför sista matchen att det vore häftigt om vi nådde 80 mål tillsammans. Därför gick vi väl lite extra för målen just i den matchen.

Pontus Wifvesson hamnade på 37 gjorda mål under säsongen. Edvinsson själv nådde 40, en siffra som borde gjort honom hett eftertraktad under årets silly season.

– Ja, man tycker ju nästan det själv också, inte för att hylla sig själv för mycket men man har ju aldrig gjort 40 mål tidigare men det har inte varit något alls faktiskt. Kanske har det att göra med att vi gick ut ganska tidigt med att jag skulle fortsätta som spelande tränare. Det dödade väl intresset lite, det är väl i stort sett bara IF Lödde som varit lite intresserat annars har det inte varit något alls.

Marknadsvärdet kanske var för högt, klubbarna kanske inte hade råd med Edvinsson?

– Haha, det kan vara så!

Glädjescenerna när det stod klart att laget vunnit alla matcher i seriespelet.
Foto: Privat

Med tanke på överlägsenheten i division 6, kommer ni vara med i toppen även i femman?

– Det tror jag definitivt, det är vår målsättning. Vi har gått ut med det till laget också att även division 5 ska vara lite av en transportsträcka för oss även om vi har mycket kvar att bygga på som alla andra lag, säger han och utvecklar.

– Vi har ett lag fullt av vinnarskallar och nu har vi fått känna på det ganska länge. När det kommer en förlust kommer det ju kännas men jag tror att vi alla i laget är uppe i varv med att vinna hela tiden och det är nog det som är bränslet för oss. Sedan november 2018 har vi inte förlorat en match!

För någon vecka sedan pratade vi med Vebi Bytyqi i Svalövs BK om derbyt som väntar mellan dom och Teckomatorps SK under kommande säsongen. Där benämndes derbyt som El Köttico med tanke på hur mycket det brukar smälla när lagen möts. Edvinsson tror också på ett derby med mycket närkampsspel.

– Folk är nog lite mer på tårna när det kommer till matcherna mellan Svalöv och Teckomatorp. Det krävs inte så mycket för att lågan ska tändas i de matcherna och jag kommer nog själv vara likadan.

Vilka som vinner derbymatcherna är det ingen tvekan om ifall man frågar skyttekungen från Teckomatorp.

– Utan att verka för mallig så tror jag att vi är överlägsna. Vi har väldigt duktiga fotbollsspelare kombinerat med en bra mentalitet i laget. Svalöv har ett par bra spelare vad jag vet men det är bara någon enstaka spelare som skulle gå in i vår elva.

40 mål för din del i fjol. Hur många kassar står Edvinsson för under kommande säsong?

– Nu är det en division upp men jag skulle kanske kunna nå 32, 33 mål. Jag får gå ner några mål. Jag börjar bli lite gammal och tung haha.

Foto: Privat

FOTBOLLSHÖRNAN TV:
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.