Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Anders Lindsjö: “Det kommer bli tufft och då som nykomling underifrån”


Igår kom beskedet att SvFF väljer att skjuta upp division tre till mitten av juni samt att göra om den till en enkelserie. Fotbollshörnan har pratat med Vellinge IFs tränare Anders Lindsjö om beskedet.

– Ja det tycker jag väl att det var, någon form senareläggning av seriestarten insåg man nog att det skulle bli. Det är bra att ett beslut är taget så man har något att jobba efter iallafall.

Hur kommer det kännas att den långa försäsongen kommer att förlängas ytterligare?

– Självklart är det jättetråkigt man började känna att tävlingsmatcherna närmade sig men det är saker man inte kan påverka så det är bara till att planera om.

Hur tror du truppen känner angående det?

– Självklart vill även de komma igång med seriespelet, speciellt som nykomling i trean men även de inser att hälsan går före.

Seriespelet kommer spelas som enkelserie, hur tänkte du när detta besked kom?

– Spontant känner jag att det kommer bli tufft och då som nykomling underifrån, det gäller att vara med direkt när det drar igång. Man har inte råd att halka efter i början. 

Hade du hellre föredragit tätare matchande under hösten för att klara av fullt seriespel?

– Sportsligt ja men rent praktiskt blir det svårt, att få till matcher både på helgen och mitt i veckan med spelare och ledare som har jobb skulle vara svårt, även att få det att gå ihop med planer skulle bli tufft. Annars skulle vi kunna passa på att vända på säsongen och spela höst-vår istället.

Vad kommer nu att hända fram till seriepremiären i juni?

– Ett litet uppehåll och sen omstart men även hoppas att man kan använda inplanerade seriematcher som träningsmatcher under våren fram till seriestart.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.