Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Jonas Jönsson: “Det är tråkigt och det skapar en tomhet”


Igår kom beskedet att SvFF väljer att skjuta upp division två till mitten av juni samt att göra om den till en enkelserie. Fotbollshörnan har pratat med IFK Hässleholms tränare Jonas Jönsson om beskedet.

– Det är tråkigt och det skapar en tomhet. Nu hade man på allvar börjat längta efter premiär och att få spela tävlingsmatcher men så får man istället släppa det och hitta ny energi och planera om mer eller mindre hela säsongen. Sätter man det i ett större perspektiv så är det däremot ganska oviktigt. 

Var det väntat?

– Det var inte oväntat och vi har full respekt och förståelse för att det blir uppskjutet. Det oväntade var snarare att det blir enkelserie och att det börjar så pass sent som det gör med tanke på att division 1 och även de högsta serierna drar igång tidigare. 

Hur kommer det kännas att den långa försäsongen kommer att förlängas ytterligare?

– Det kommer bli en utmaning att ladda om och inleda nya förberedelser. Vi får tycka att det är tråkigt ett tag nu och sen får vi se till att förbereda oss för det finns ingen tid att varva upp när serien väl startar utan det gäller att vara på maximal förmåga från start. 

Hur tror du truppen känner angående det?

– Jag tror att de känner precis som jag. Att det är tråkigt och en besvikelse men att de har full förståelse för de beslut som fattas. De kommer hantera detta på ett bra sätt och när vi väl kommer ur det och får återgå till det vanliga fotbollslivet kommer vi ha blivit en ännu starkare grupp. 

Seriespelet kommer spelas som enkelserie, hur tänkte du när detta besked kom?

– Det känns ju såklart tråkigt. Det blir en form av cupspel istället och jag är helt övertygad om att vi med viss ansträngning hade kunnat få till en hel serie.

Hade du hellre föredragit tätare matchande under hösten för att klara av fullt seriespel?

– Jag är helt övertygad om att vi hade löst det om vi dragit igång samtidigt som division 1. Kan de spela med start 21 maj så ser jag ingen anledning till varför vi inte skulle kunna det. Oavsett hur man hade valt att lösa det så vill vi såklart spela så mycket tävlingsmatcher som möjligt. Det är det vi brinner för! 

Vad kommer nu att hända fram till seriepremiären i juni?

– Än så länge är det inte helt klart. Det var otydligt vad som händer med sommaruppehållet i informationen från förbundet. Blir det samma uppehåll som var tanken från början får vi försöka ha en så normal vårsäsong som möjligt men där tävlingsmatcherna ersätts av träningsmatcher. Ska vi spela även i hela juli får vi ta sommaruppehållet nu. Men oavsett så blir det mer försäsong och fler träningsmatcher. Vi får hoppas att situationen i världen stabiliseras och att de får kontroll på viruset så att vi verkligen kan dra igång i juni. Det återstår att se. Vi får förhålla oss till den verklighet som råder och anpassa oss därefter. 

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.