Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Tommy Johnsen: “Detta kommer att bli elva finalmatcher”


Under onsdagen kom beskedet att SvFF väljer att skjuta upp division tre till mitten av juni samt att göra om den till en enkelserie. Fotbollshörnan har pratat med Veberöd AIF:s tränare Tommy Johnsen om beskedet.

– Att dem skulle flytta fram serien var väntad så klart, men att man skulle flytta den till mitten av Juni och göra en enkelserie var inte något som jag tror att någon väntade sig.

Hur kommer det kännas att den långa försäsongen kommer att förlängas ytterligare?

– Vi har redan världens längsta försäsong och nu blev den ännu längre. Vi startade inte från slutet av januari och det var ju bra med läget som blev nu.  Bara att träna på och så får vi planera för en ny försäsong till mitten av Juni.

Hur tror du truppen känner angående det?

– Har snackat med många och dem känner som jag, mer träning och förberedelser innan serien startar och det är ju mindre roligt då alla vi vill att serien skall starta så fort som möjligt och då framför allt när vi är nykomlingar i Div 3.

Seriespelet kommer spelas som enkelserie, hur tänkte du när detta besked kom?

– Tänkte wow detta kommer att bli elva finalmatcher där varje poäng kommer att bli så viktig för alla lagen så klart. Gäller att ha en hög lägsta nivå och ta så många poäng som möjligt för att klara sig kvar i serien och sedan får vi se vad det ger i slutändan. I en enkel serie kan allt hända som vi vet, och man kan lätt hamna i en svacka och då finns det inga poäng att plocka in på hösten som annars. Kommer att bli tuffa matcher från början.

Hade du hellre föredragit tätare matchande under hösten för att klara av fullt seriespel?

– Absolut och det hade på så sätt blivit en mer rättvis serie för alla lagen. Även lagt in några fler matcher från Juni och framåt så vi kunde spela en full serie i år. Sen har vi en semester som kommer och det skall bli intressant att se hur Svenska har tänkt där.

Vad kommer nu att hända fram till seriepremiären i juni?

– Vi kommer att träna dem första veckorna nu med endast 2 pass, men vi kommer inte att ta något uppehåll som jag vet att andra lag gör. Sedan kommer vi att höja träningarna och börja planera för den nya serie starten i juni och boka in några nya träningsmatcher innan dess..

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.