Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Gunnarssons supercomeback efter sjukdomen- fyramålsskytt mot Lunds SK

Foto: Privat

Foto: Privat


Malmö FF vann sin DM-grupp utan problem. Efter 8-0 i sista gruppspelsmatchen mot Lunds SK hamnade laget på maximala nio poäng på tre matcher med målskillnaden 18-0. En starkt bidragande faktor till gårdagens storseger var mittfältsstjärnan Malin Gunnarsson. Trots att hon inledde matchen på bänken lyckades hon stå för fyra mål under andra halvlek i 8-0 segern. Insatsen igår var även hennes första i DM för klubben.

– Jag har varit hemma sjuk under två och en halv vecka och därav missat de andra två gruppspelsmatcherna. Det var först under den här veckan som jag har kunnat träna på som vanligt igen. Det var därför lite oklart vilken form jag hade, säger Malin Gunnarsson och berättar kort om gårdagens storseger.

– Vi tog ledningen ganska tidigt med 2-0 vilket stod sig halvleken ut. Sen när andra halvlek började fick jag komma in och lyckades då göra mål på min första bolltouch. Därefter rullade det bara på.

Du gjorde fyra mål i matchen och nästan alla osade klass. Två långskott, en lobb och ett teknisk nummer av hög klass. Vilket mål är du mest nöjd över?

– Jag skulle nog säga mitt andra eller mitt tredje. Det tredje målet är snyggt med tanke på förarbetet då Martina Sutalo lägger en jättefin boll i djupet från egen planhalva som jag möter upp och därefter lobbar bollen över målvakten. Sen lyckades jag få till några långskott också. Jag märkte att målvakten placerade sig ganska långt ut och då chansade jag på att skjuta och lyckades.

Malin Gunnarsson har nyss kommit tillbaka i träning efter att ha varit borta från truppen under en tid på grund av sjukdom. När man talar om sjukdomar under slutet av mars 2020 är det svårt att inte komma in på covid-19. För Gunnarssons del rörde det sig dock om något annat.

– Jag har fått en del frågor om det men det rörde sig om halsfluss för min del. Jag har haft halsfluss även tidigare och kände igen symptomen direkt. Jag valde ändå att uppsöka läkare som då kunde konstatera halsfluss. Jag var dock aldrig orolig för att det skulle vara något annat.

Skånes FF beslutade att distriksserierna skulle dra igång som planerat under fredagen, kort därpå kom ett besked från regeringen att förbjuda arrangemang med fler än 50 personer närvarande. Huruvida det här påverkar starten på serien vet Gunnarsson inte i nuläget. Oavsett vad så lär det bli spel utan publik vilket hon tycker är lite trist.

– Det är så klart tråkigt då våra supportrar inte kan komma men samtidigt får man respektera de riktlinjer som finns och vad som är bäst för samhället i stort. Man får tänka på personer i riskgruppen och de äldre, hälsan går först!

Hur har covid-19 påverkat er som klubb?

– Vi har fortsatt träna på som vanligt och i övrigt följer vi de riktlinjer som kommit från Folkhälsoinstitutet.

För egen del, hur har hela Corona-pandemin påverkat ditt liv?

– Jag studerar mitt sista år till idrottslärare och håller just nu på att skriva mitt examensarbete vilket jag även kan göra hemifrån. Mitt liv har den senaste tiden varit att skriva på arbetet och därefter gå och träna.

Är det svårt att fördriva dagarna?

– Med tanke på att jag har fullt upp med examensarbetet så går dagarna snabbt, dessutom har jag min hund så jag får dagarna att gå.

Malin Gunnarsson hade en annorlunda väg till storklubben Malmö FF. Hon hade egentligen lagt fotbollen lite vid sidan för att i stället satsa på studierna men när storklubben startade ett damlag ville hon vara med på resan.

– När det här med Malmö FF dök upp så kände jag att jag fick tillbaka motivationen till fotbollen och jag tyckte det skulle bli fantastiskt att få spela igen och kanske främst att få göra det med Malmö FF, säger hon och berättar vidare.

– Innan jag skrev på för klubben hade jag inte spelat fotboll på ett tag då jag valt att satsa på mina studier till idrottslärare. Jag har varit skriven som Dösjöbro-spelare tidigare men har faktiskt inte spelat ihop med de tjejerna som gick från Dösjöbro till Malmö FF

Beslutet att skriva på för Malmö FF är hon väldigt glad för idag.

– Jag har verkligen fått tillbaka glädjen till fotbollen igen. Det stödet vi har fått från klubben och supportrar har varit enorm vilket man är väldigt tacksam för. Det har varit ett stort stöd under matcherna med supportrar, funktionärer, fotografer och som igår när matchen TV-sändes osv. Stödet på sociala medier är också fantastiskt. Det är fantastiska förutsättningar att spela fotboll i Malmö FF som man tidigare inte fått uppleva i karriären.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag önskar att serien drar igång men framför allt att det blir ordning runt covid-19 så att allt kan gå tillbaka till det normala igen, det vore skönt.

Foto: Privat

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.