Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Magnus Arvidsson: “Varje match och poäng kommer bli viktig”


Under onsdagen kom beskedet att SvFF väljer att skjuta upp division tre till mitten av juni samt att göra om den till en enkelserie. Fotbollshörnan har pratat med Vejby IFs tränare Magnus Arvidsson om beskedet.

– Väldigt tråkigt att inte få börja serien nu efter en lång försäsong. Men det var väntat att den skulle flyttas fram.

Hur kommer det kännas att den långa försäsongen kommer att förlängas ytterligare?

– Det är seriematcher vi har tränat för sen januari, så det är såklart tråkigt att det blir ytterligare någon månad innan vi spelar tävlingsmatcher.

Hur tror du truppen känner angående det?

– De vill också spela matcher om poäng och har sett fram emot seriepremiären, men de har en förståelse för vad som händer och accepterar beslutet.

Seriespelet kommer spelas som enkelserie, hur tänkte du när detta besked kom?

– Tyckte det var konstigt först att vi inte skulle spela en hel serie. Vi kunde spelat två matcher i veckan och förlänga serien in i november. Men vi vet ju inte ännu om vi kommer igång i juni och skjuts serien fram ännu längre till hösten så blir det kanske svårt att hinna med 22 omgångar. Det är bara att ställa in sig på att det är elva omgångar, så varje match och poäng kommer bli viktig.

Hade du hellre föredragit tätare matchande under hösten för att klara av fullt seriespel?

– Ja.

Vad kommer nu att hända fram till seriepremiären i juni?

– Vi har två träningsmatcher som redan var inbokade, denna helgen och nästa. Sen tar vi ledigt tio dagar och börjar träningen veckan efter påsk. Vi håller på att planera in en träningsmatch serie med de andra lokala division tre lagen.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.