Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

HIF:s tunga besked: “Existensen i fara”

Arkivbild. Foto: Emelie Hübner


Styrelsen i Helsingborgs IF kan efter ett gediget arbete av klubbledningen konstatera att coronaviruset och dess effekter på samhället innebär stora påföljder för föreningens ekonomi under resten av 2020. Det meddelade Helsingborgs IF i ett pressmeddelande under måndagen, vilket Fotbollshörnan skrivit mer om här.

HIF höll under måndagen presskonferens, där klubbledningen pratade öppet om den tuffa situation som Helsingborgs IF befinner sig i.

– Om allt annat lika och under förutsättning att allsvenskan startar maj eller juni gör att vi går 17 miljoner back. Då vi hade ett eget kapital på två miljoner när vi gick in i det här året så får vi därmed ett negativt kapital på 15 miljoner kronor. Det innebär att elitlicensen är rökt och förenings existens är i stor fara, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Helsingborgs IF lever dock på hoppet.

– Vi kastar inte in handduken. Vi räknar med att hitta lösningar. Vi kan inte leverera dem i dag. Vi är inte ute efter quick fix-lösningar utan vi måste hitta lösningar som ger oss uthållighet och överlevnad över tid. Det är inte fråga om april och maj utan hela året och kanske in på nästa år, berättar Azelius.

En av lösningarna kan vara att det inte blir några spelarköp under 2020.

– Vi hade exempelvis kanske en uppsida i transferbudgeten. Men nu tror vi inte det blir några transfers alls under 2020, avslutar Krister Azelius.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.