Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Skånes FF: ”Beslutet från i fredags kan komma att ändras”


Det var i fredags som Skånes Fotbollsförbund gick ut med beslutet att distriktsserierna skulle spelas som planerat med premiärer om knappt två veckor. Kort efter förbundets beslut kom dock ett besked från regeringen som gjorde att förutsättningarna ändrades. Regeringen berättade då att sammankomster likt idrottsevenemang med fler än 50 personer förbjuds en tid framöver och om man inte följer detta kan det resultera i böter eller i värsta fall fängelsestraff. Peter Ekvall som är VD för Skånes Fotbollsförbund står ändå fast vid beslutet att köra på som planerat, han är dock väldigt tydlig med att saker och ting kan förändras inom kort.

– Vi har inte tagit något nytt beslut än så vi håller fast vid det som kom ut i fredags. Vår styrelsen träffas däremot regelbundet och diskuterar frågan så det kan komma ett nytt beslut framöver vilket även stod i beslutet vi tog under fredagen.

Men om jag ska tolka dig rätt så är tanken att serien ska köra på som vanligt trots regerings besked?

– Så ska du inte tolka det. Styrelsen träffas dagligen så det kan bli så att det kommer ett nytt beslut. Nu har styrelsen inte haft möte sedan i fredags då vi inte bedömde att det var så pass akut eftersom att serierna drar igång om lite cirka två veckor. Vi bestämde oss för att vila lite från covid-19 under helgen, säger han och berättar om när ett nytt besked kan komma.

– Jag skulle säga att någon gång under tisdagskvällen eller senast onsdag morgon så vet vi mer gällande ett möjligt nytt besked om seriespelet.

Kan du säga något om var det lutar?

– Ingen aning, det blir bara jag som spekulerar i så fall. Jag sitter inte ens med i styrelsen utan är sekreterare så det vill jag inte yttra mig kring.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.