Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Martin Olsson klar för Helsingborgs IF


Helsingborgs IF är överens om ett korttidskontrakt med landslagsmeriterade Martin Olsson. Kontraktet gäller till och med den 30 juni och belastar inte klubbens ekonomi.

I januari 2006 lämnade Martin Olsson Högaborgs BK för att bli ungdomsproffs i engelska Blackburn Rovers FC. Efter 142 tävlingsmatcher för klubbens A-lag lämnade vänsterbacken för Norwich City FC där han stod för fyra mål och nio assist på 129 tävlingsmatcher.

Sammanlagt spelade han över 300 matcher i Englands två högsta ligor varav 197 i Premier League innan han lämnade Swansea City AFC sommaren 2019. På meritlistan har han även 48 A-landskamper och samt spel i såväl EM- som VM-slutspel. Nu är 31-åringen klar för HIF.

– Att få representera sin hemstad där man är uppväxt är en skön känsla. Jag vill bara spela fotboll och komma igång rejält så kontraktet kommer inte påverka klubben. Detta gör jag mer för fotbollen. Min familj, vänner och kusiner är härifrån så det var ganska enkelt beslut, säger Martin och fortsätter:

– Kroppen känns bra. Jag är sugen på att spela matcher men man måste vara lite smart också. Jag kan inte gå in och spela 90 minuter direkt. Jag tränar på bra och känner mig bra, får jag några pass till är jag redo för matcher. Att representera Helsingborg ska bli kul. Förhoppningsvis har vi ett bra år framför oss.

Huvudtränare Olof Mellberg ser fram emot att fortsätta arbeta med helsingborgaren som tränat med HIF under några veckor.
– Martin var en vänsterback av mycket hög internationell klass innan skadan. Nu ska vi göra allt vi kan för att snabbt få honom i form så att han kan bidra i HIF och få fart på karriären igen, säger huvudtränare Olof Mellberg.

Det hade inte varit möjligt att ta in Martin om han skulle kosta någonting, men kontraktet belastar inte klubbens redan ansträngda ekonomi överhuvudtaget.
– Vi förstår att det kan ses märkligt att ta in en spelare i denna situation. När vi får möjligheten att ta in en spelare som Martin Olsson utan att det påverkar vår ekonomi tar vi den möjligheten. Vi är mycket glada för Martins generositet i detta fall och att vi kunnat hitta en överenskommelse där både han hjälper oss och vi honom, säger Robin Lundgren, administrativ chef i HIF.

Text och foto: Helsingborgs IF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.