Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Anders Swahn: “Att börja nu hade varit oansvarigt”


Svenska Fotbollsförbundet beslutade för någon vecka sedan att skjuta upp seriestarten i Div 2 och 3. Fotbollshörnan har varit i kontakt med Kristianstad FC:s tränare Anders Swahn om vad han tycker om beslutet från förbundet.

– Klokt, det är ju fotboll i all ära, men i de här tiderna så är inte det de viktigaste i livet.

Var det väntat?

– Ja, det tycker jag. Det hade varit otroligt konstigt annars. Har sagt likadant överallt, man vet för lite och har ingen aning, det känns bättre att vara på den säkra sidan. Att börja nu hade varit oansvarigt. Det räcker att man får in en spelare som är sjuk, vad ska man göra då, ska man stå över, karantän där, och sen motståndarna likadant, och sen nästa omgång så har man kanske otur och inte har något lag så det inte blir någon match, blir det wo eller, det skulle vara omöjligt.

Hur kommer det kännas att den långa försäsongen kommer att förlängas ytterligare?

– Det är inte mycket att säga om det. Vi hade det förberett innan beslutet kom, vi skickade hem spelarna direkt, med aktiv ledighet. Alla spelare har sina egna träningsprogram under den här tiden sen får man börja om lite igen för att komma rätt. Rent tidsmässigt och fasmässigt så var vi tvungna att lägga in en ledighet så fort som möjligt och sen börjar vi om från ny kula.

Hur känns det att få börja om igen?

– Man kan se det på olika sätt. Vi ser det som en möjlighet. Vi får två långtidsskadade spelare tillbaka, vi har många unga spelare, vi hade en halvtastig fysisk form när vi började i januari, något som vi har jobbat upp bra, men som vi får möjlighet att göra ännu bättre.

Seriespelet kommer spelas som enkelserie, hur tänkte du när detta besked kom?

– Det är också ett sånt beslut som man har välja att se positivt eller negativt. Det är klart att det blir viktigt att vara med från början och så här. Man går ut till varje match för att vinna den, om det är 13 eller 26 matcher spelar mindre roll. Jag har inga direkta synpunkter på det. Vi rättar oss in i ledet och sen handlar det om att dra spelet rätt och köra.

Hade du hellre föredragit tätare matchande under hösten för att klara av fullt seriespel?

– Jag har faktiskt inte tittat om det skulle varit möjligt, hur mycket veckomatcher det skulle bli. På den här nivån så är det en massa människor som spelar fotboll, antigen går de i skolan eller så jobbar de, förvisso inte jättemånga långa resor, men utifrån det beslutet har det aldrig varit ett tema att titta på det heller, då är det 13 omgångar och då kör vi på det.

Vad kommer nu att hända fram till seriepremiären i juni?

– Vi har ledigt fram till skärtorsdagen och där startar vi upp igen med fystest, efter den här ledigheten som de har haft med träningsprogram och ser så de ligger rätt i fas där. Vi tar lite ledigt över påsken och sen är det vanliga veckor. Vi har några träningsmatcher som är inlagda, det enda som är skillnad är att träningsmatcher är på gräs.

Det är lite skönt kanske?

– Ja, det skadar inte, skrattar Anders.

Det är väldigt udda om man säger så.

– Ja, lite så är det faktiskt. Det kan ju vara att kanske den sista innan serien börjar som man brukar få till det om man har tur med vädret. Nu blir det ganska många matcher på naturgräs, eller hybridgräs om vi spelar hos oss.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.