Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Daniel Lindgren: “Känns som ett klokt beslut”

Seriespelet i division fyra är just nu uppskjutet till slutet av maj. Men om serien börjar då eller ännu senare är fortfarande oklart. Fotbollshörnan har pratat med BK Flaggs tränare Daniel Lindgren som tycker så här om att seriespelet inte är igång än.

– Ganska väntat och det känns som ett klokt beslut om vi tittar på omvärlden och hur hårt covid-19 påverkar det vardagliga livet. 

Hur kändes det när beskedet kom?

– Som sagt, väntat! Men det innebar ju också att det sista hoppet definitivt försvann och luften gick lite ur en. 

Det finns inget besked än om enkelserie i de lägre serierna, men om det blir det, hur ställer du dig till det?

– Är det något vi har lärt oss i dessa tider så är det att spekulationer tar oss än mer mellan hopp och förtvivlan. När besked kommer så förhåller vi oss till det, oavsett så blir det lika för samtliga inblandade. 

Vi har redan en lång försäsong i Sverige, som blir ännu längre, hur kommer ni lägga upp det framöver?

– Världens längsta försäsong blir längre… Inte så stimulerande precis men i sammanhanget blir ju fotboll ändå en bisak. 

– Vi har inte brutit träning och tagit ledigt som en del andra. Vi har följt rekommendationerna och förberedde oss intensivt mot en seriepremiär, även om vi parallellt givetvis var inställda på att behöva vara flexibla. Vi fortsätter med träningspass men tog ett ”break” gällande matcher när beskedet kom, till början av maj. Vi följer utvecklingen och hanterar de olika träningsfaser/belastning efter det. 

Hur motiverar man spelarna nu när man behöver i princip börja om med sina förberedelser?

– Alla är medvetna om förutsättningarna och vilka utmaningar vi står inför. Vi försöker skapa en trygg punkt och glädje genom fotbollen i en oviss kristid. Belastningen har gått ner något där vi försöker hitta/lyfta det lustfyllda under en period utan rätt adrenalin påslag. 

FOTBOLLSHÖRNAN TV:
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.