Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Robinson-Kristove om äventyret på Fiji


Kristove Sanchez Rueda är kanske årets mest folkkäre Robinson-deltagare. När deltagare klagar på matbrist och ägnar sig åt konflikter och paktande sitter han ofta och mediterar och det är svårt att inte bli avundsjuk på det lugn han åtminstone utåt visar upp. Vi ringde upp Kristove och lugnet visar sig vara äkta.

– Jag gillar att vara här och nu vilket jag sagt en hel del i tv-rutan. Går man inte och funderar på vad som har hänt, om jag skulle presterat bättre på tävlingen, kommer jag klara av morgondagen etc. Det är saker som redan passerat, säger han och fortsätter.

– Funderar man får mycket på det sätter det igång oro hos en själv vilket gör att man går in i ett stadie av kamp eller flykt. Detta leder sen till stress som i sin tur leder till att matspjälkningen går ner och då kan man inte ta till sig den lilla mat man får i sig. Genom att hålla lugnet och vara här och nu sparar man mycket energi.

Allt var dock inte en dans på rosor trots att Kristove kunde behålla lugnet. Bristen på mat var något han jobbade med att hantera varje dag.

– Matbristen och den fysiska mattheten som kom till följd av detta skulle jag säga var det tuffaste under tiden på Robinson. Man skulle kunna jämföra det med de som haft en maginfluensa eller liknande under några dagar. Känslan att tävla, samla ved etc med den mattheten i kroppen är inte lätt.

Det måste ha varit ganska skönt när du kom hem till Sverige och kunde äta vad du ville…

– Den tacksamheten man kände när man kom hem alltså! Bara att gå till affären och fylla korgen med allt man vill ha. Den känslan är svårbeskrivlig och den måste man nästan själv ha varit med om för att förstå.

Bästa smakupplevelsen när du kom hem?

– Vet faktiskt inte, det jag däremot minns är hamburgaren vi åt under Robinson som var ett pris vid en tävling. Det var en sådan explosion av smaker i munnen som satt kvar långt mycket senare. Sen var det faktiskt så att den första måltiden efter Robinson var just en hamburgare också. Det mjuka brödet, texturerna i maten som man normalt inte tänker på så mycket var fantastiskt att uppleva. Den krispiga salladen och rödlöken, det mjuka brödet och en saftig hamburgare!

Runt 120 personer i produktionen

Kristoves tid på Fiji känns som en walk in the park i tv-rutan och därför undrar man hur han ställer sig till att ställa upp i Robinson på nytt om chansen dök upp.

– Bra fråga. Det svaret har varierat sedan äventyret var över. Direkt efteråt var det aldrig mer. Vid årskiftet hade jag vänt något och då kände jag nog att det vore roligt att uppleva det på nytt. Sen nu när man ser allt på tv så är det mer åt det negativa hållet igen för det var tufft alltså.

Nätterna med regn måste ha varit en riktig plåga…

– Ja, allt blir blött och man bara fryser och fryser. Man har ingenstans att ta vägen och det bara fortgår dag efter dag efter dag. Det var tufft. Men sen var det ju paradisstränder vi var på så det gäller också att njuta vilket jag försökte förmedla till de andra deltagarna som ägnade mycket tid till att pakta, tissla och tassla.

Robinson är ett internationellt koncept och en dyr produktion. Kristove är tacksam över att ha fått möjligheten att följa detta arbete på nära håll.

– Det var en riktigt häftig upplevelse, vilken apparat det är! Så mycket engagerade människor det är för att maximera kvalitén på programmet. Att få en insyn i hur mycket det är bakom kulisserna för att det ska bli så bra som möjligt. Hela den biten är verkligen något jag tar med mig från tiden på Robinson.

Hur många är med i produktionen?

– Jag skulle säga att det ligger på nånstans runt 120 stycken. Sen tror jag att produktionen tar hjälp av en hel del lokal befolkning också utöver de som ingår i tv-produktionen.

Bor de på stranden?

– De bor på en egen ö en bit bort, det finns ett ”behind the scenes” där man kan se lite hur allt går till produktionsmässigt. Robinson är ju en internationell sak så innan svenska Robinson så var Tysklands motsvarighet på ön och när vi tog flyget hem så tog fransmännen flyget till Fiji.

Kristove vill inte eller får inte berätta mer detaljer om framtiden i årets Robinson men utlovar fortsatt spännande avsnitt. Återstår med andra ord att se om det är Kristove som får lyfta statyetten tillslut.

Foto: Privat

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.