Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Simon Nystedt om livet som esport-proffs


Simon Nystedt, eller “Zimme” som han kallar sig själv inom gaming är en professionell e-sportare som spelar för Malmö FF. I Veckans krönika berättar han om livet som e-sportare.

Jag vaknar upp en solig måndag. Klockan har precis slagit 11. Det kanske låter rätt sent för vissa men faktum är att jag brukar vara vaken sent på nätterna då de flesta som håller på med gaming är uppe vid dessa tider. Jag vet dock att jag alltid behöver få minst åtta timmars skönhetssömn varje natt för att kunna prestera på topp dagen efter. Att bemöta dagen med en promenad har blivit en viktig del i mitt liv som professionell FIFA-spelare. Dels för att jag får den fysiska aktiviteten som jag behöver för ökad prestation och fokus men också för att bara kunna tänka och försöka hitta nya idéer som jag skulle kunna implementera i mitt spelsätt helt enkelt.

Cirka sex år har gått sedan jag seriöst började spela FIFA. Från början var det bara att man drog en sväng till sina kompisar för att spela ihop. Inget tränande varje dag för att bli bättre på spelet, inga turneringar som man registrerade sig till online. På ett sätt så saknar jag den känslan av att bara kunna spela för skojs skull, men det kommer aldrig att slå tanken av att bli bäst i världen på det man håller på med. Jag har alltid varit en tävlingsmänniska, ända sedan den första onlineturneringen som jag var med och deltog i, och som jag dessutom vann. Det är nog därför jag är där jag är idag, för att jag alltid har trott på mig själv, i enkla som svåra stunder i min karriär.

När folk frågar mig om mitt spelande så blir de förvånade när de hör att man faktiskt kan livnära sig på det. Det är dock inte så konstigt eftersom e-sport är en väldigt ny sport, speciellt FIFA, och inte alla som känner till det. Jag tror däremot att det kan komma att bli lika stort som andra sporter i världen, som till exempel fotboll och ishockey. Jag tror också att de flesta kommer förstå att fysisk aktivitet och hälsa är en stor faktor för att kunna utvecklas och bli bättre på sitt spelande. Det har jag själv märkt då jag promenerar varje dag, försöker gå till gymmet och träna minst tre dagar i veckan och fokuserar på att äta nyttigt. Allt för att göra så jag får de bästa förutsättningarna för att kunna spela på min högstanivå.

Varje år släpps ett nytt FIFA vilket innebär att jag behöver lära mig alla nya funktioner i spelet. Det kan handla om en ny fint man kan göra, något som är mycket enklare att utföra och därmed är bra att använda mycket i matcherna. Om man kollar på det nuvarande spelet, FIFA 20, så är bollinnehav väldigt viktigt för att vinna matcher, eftersom det är svårt att spela med hög press i FIFA 20. Det är här mina promenader kommer in i bilden, då jag får chansen att tänka över vad som är bra att applicera i mitt spelsätt.

Jag älskar mitt jobb som e-sportproffs eftersom jag helt enkelt får arbeta med det jag brinner för, det är verkligen något alla bör sträva efter i sitt liv.

Ett råd till er som brinner för e-sport. Ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas genom att vara noga med din hälsa såväl den fysiska träningen som din diet. Allt från ergonomi till din diet påverkar hur du presterar när du väl spelar.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.