Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Lirade med “Ponne” och Robin Olsen som ung- Nu ska rutinerade Hümmet lyfta BK Olympic


Baris Hümmet är klar för spel i BK Olympic. Han började sin fotbollskarriär i Malmö FF och därefter har det blivit spel i en rad Malmöklubbar på seniornivå. På sitt CV har han bland annat en väldigt lyckad sejour i Prespa Birlik där han var med och förde laget från division 4 till division 1 på kort tid. Just division 1 är också den högsta nivån som han spelat på. Nu senast kommer han från tre säsonger med FC Rosengård. Inför årets säsong kände mittfältaren att det var dags för något nytt.

– Det kändes rätt med BK Olympic. Jag behövde ett klubbyte och det är en klubb som jag har haft kontakt med till och från under ett par år. Nu kändes det som att det var rätt tidpunkt att gå hit.

Mladen Blagojevic är tränare, det är samma tränare som ledde FC Rosengård förra säsongen. Var det en anledning till beslutet?

– Ja, det kan man säga, det är skönt när man vet hur han är som tränare så det var ett extra plus med att gå till Olympic.

Hur har du upplevt den senaste tiden med tanke på covid-19?

– Det jobbigaste är nog att inte veta vad som händer. Man tränar och tränar och sen vet man inte vad som komma skall. Blir det ens en serie? I nuläget vet man ingenting.

Svårt att motivera sig?

– Nej, egentligen inte eftersom jag älskar att spela fotboll och även att träna. Det kan dock kännas lite långtråkigt för att man vet att serierna normalt sett hade dragit igång vid det här laget.

Ett ämne som tagits upp i veckans krönika på Fotbollshörnan är varför det inte är fler klubbar i Malmö som befinner sig högt upp i seriesystemet. Näst bästa Malmöklubb spelar i division 2. Baris Hümmet har spelat fotboll för Malmö FF, Lilla Torg, IFK Malmö, Prespa Birlik, FC Rosengård och nu BK Olympic. Är det någon som känner till Malmöfotbollen borde det vara han. Hümmet är skeptisk till att Malmö får en klubb på superettan-nivå inom kort.

– Det har funnits klubbar i Malmö-området med förutsättningar att spela division 1-fotboll och även på superettan-nivå. Det finns fortfarande klubbar som kan nå division 1 men just nu känns det långsökt att en klubb i Malmö förutom MFF ska spela så högt som i superettan.

Ingen ekonomi till det eller?

– Ja dels ekonomiskt tror jag det blir svårt men även sett till kvalité på planen.

Imponerad av “Labbe” under tiden i Malmö FF

Hümmet har Malmö FF som moderklubb. Under tiden i klubben fick han se många stjärnor växa fram, vissa nådde även landslaget.

– Jag är född 1990 och under tiden i Malmö FF spelade jag tillsammans med Jasmin Sudic, Pontus Jansson och Robin Olsen för att nämna några.

Vad minns du från den tiden?

– Starkaste minnet var nog när man fick träna med a-truppen då jag själv tillhörde j-laget. Där fick man se “Labbe” briljera och man tänkte bara “vad fan händer liksom!”. Han var extremt skicklig under den perioden!

Har du tagit lärdom från den tiden senare i karriären?

– Ja, det skulle jag nog säga, främsta lärdom är kanske det här med rutin. Som ung i Malmö FF var jag ganska skeptiskt till det. Då tänkte jag, “vadå rutin, kan man spela så kan man!”. Nu när man blivit äldre förstår jag mer vad de menar med rutin.

Nu ska den numera rutinerade Baris Hümmet hjälpa BK Olympic till nya höjder.

– Jag tror att jag kan bidra med ett lugn i spelet och hjälpa klubbens yngre spelare. Vi har många unga, talangfulla spelare i laget. Där kan jag hjälpa till att ta ner stressnivån och hjälpa dom att ta rätt beslut på planen.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.