Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Fredrik Fritz Persson klar för IFK Trelleborg

Foto: Christer Thorell


Fredrik Fritz Persson började sin fotbollskarriär i Staffanstorps GIF. Som 17-åring lämnade han klubben och skrev på för Trelleborgs FF. Sedan dess har Fritz varit fast i klubben.

Fritz lånades ut till bland annat Malmö FF under hösten 2004 och under våren 2005 till norska Kongsvinger IL. Men förutom dessa två äventyr har Fritz varit TFF-trogen.

Totalt har det blivit 312 A-lagsmatcher för Trelleborgs FF. Efter säsongen 2017 valde Fritz att lägga handskarna på hyllan och avsluta sin fotbollskarriär. Men under onsdagskvällen meddelade IFK Trelleborg på sin hemsida att man har gjort klart med den meriterande målvakten. Någon direkt information skrev de inte mer än att han var klar. Fotbollshörnan kontaktade lagets tränare Hannu Sirviö.

– När Peter Bauer bestämde sig för att lämna IFK Trelleborg så började målvaktsjakten direkt. Började fundera på vilka målvakter man har arbetat och Fredrik ”Fritz” Perssons namn dök upp, men i ärlighetens namn så trodde jag inte att han var intresserad. Jag fick ”Fritz” att bli intresserad och ganska snabbt så var avtalet klart.

Vad kommer han att bidra med i laget, mer än sin rutin?

– Rutin är viktigt som målvakt och att ”stoppa bollar” har han alltid varit bra på och låt oss hoppas att han komma upp till 50% av vad han kunde som bäst så är det bra nog.

Hur ser du annars på årets trupp, är det någon lagdel som du saknar?

– I det stora hela är jag nöjd med vår trupp.

Det är tråkiga tider just nu med COVID-19, hur håller ni igång i IFK Trelleborg?

– Vi håller igång som vanligt, men vi saknar träningsmatcherna så att man tydligare kan se vad man ska jobba mer med.

Enkelserie i år, hur ser du på det?

– En enkelserie känns väldigt konstigt och karaktären av att serien snart är slut kommer nog att prägla matcherna.

Foto: Christer Thorell

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.