Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Skyttekungen om galna säsongen- gjorde 28 mål i division 2

Foto: IFK Hässleholm

Foto: IFK Hässleholm


Michael Andrew går mot sin femte säsong i IFK Hässleholm. Han har ständigt varit en målgaranti för de randiga. Alla säsonger han spelat för klubben har han gjort över 10 mål. 2016 blev det 11 mål, 2017 blev det 12 mål likaså 2018. Förra året exploderade Andrew. I stället för dryga 10 mål som han stått för tidigare lyckades han näta hela 28 gånger i seriespelet. Med detta vann han skytteligan i division 2 med sju mål. Förklaringen till explosionen målmässigt förklarar anfallaren med progression.

– Det är för att jag utvecklas! Med åren har jag blivit mer erfaren och mer och mer bekväm i spelet. Jag har jobbat hårt för detta och har verkligen lagt ner min kraft i fotbollen

IFK Hässleholm slutade först på niondeplats i division 2 östra götaland. Att göra 28 mål för en klubb på nedre halvan gör inte prestationen mindre imponerande. Michael Andrew kände på sig att det kunde bli målkalas redan under inledningen av säsongen 2019.

– Jag tänkte på det under inledningen av säsongen. Då gjorde jag ett antal mål och kände att det fanns en chans att klara av det. Jag vet att jag hade det som krävdes för att vinna skytteligan. Sen gäller det att jobba hårt för att nå dit man vill och det var en fantastisk prestation att vinna.

Vad tänker du om framtiden i IFK Hässleholm?

– Vi har ett fint lag med duktiga spelare men fick kanske inte riktigt ut max förra säsongen. Vi hade också lite otur. Inför kommande säsong har vi kommit samman, försökt slipa bort misstagen vi gjorde förra året och med ett par nyförvärv tror jag att vi kan uppnå något större i år.

Din egen situation?

– Just nu tillhör jag IFK Hässleholm och har kontrakt här året ut men man vet aldrig vad som händer. Mitt mål är att på sikt spela på högre nivå men vi får se om det händer om en säsong eller ett par säsonger, säger han och berättar att han gärna blir kvar i Sverige om han skulle byta klubb i framtiden.

– Sverige är mitt hem, det är mitt land och här bor min dotter som är viktigast för mig. Skulle det bli en flytt utomlands kan jag tänka mig det men det här är mitt hem, det är här jag vill vara.

Slutligen var vi tvungna att fråga om 28 mål ska vara måttstocken framöver eller om det blir dryga 10 mål kommande säsonger.

– Det vet man aldrig, vi får helt enkelt se!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.