Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Skånes FF:s VD Peter Ekvall- Efter regn kommer solsken


Veckans krönikör heter Peter Ekvall. Han har sedan september 2017 varit VD på Skånes Fotbollsförbund. Under våren har hans arbete varit extra intensivt på grund av covid-19 som påverkat fotbollen och samhället hårt. I krönikan berättar han om den senaste tidens prövningar och ger råd till föreningar som fått lida ekonomiskt pga virusets framfart. Det finns nämligen bidrag att söka.

Bara lugn alla fotbollsvänner, snart är kulan i luften igen. Årets vår har verkligen varit en prövning för oss alla. Ett obehagligt och ett otrevligt litet virus har satt käppar i hjulet för det mesta i vårt samhälle, även för vår älskade fotboll.

Barn- och ungdomsfotbollen kunde efter viss fördröjning starta igen i början av maj och nu hoppas vi alla att så även ska ske med seniorfotbollen, att den också kan komma igång i början av juni.

Vi ställs alla inför olika prövningar för tillfället. Vi på Skånes Fotbollförbund har gjort allt vi har kunnat för att hålla igång fotbollen så mycket som möjligt. Dock har vi hela tiden följt riktlinjer och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och från Svenska Fotbollförbundet. Jag vill poängtera att det är oerhört viktigt att vi följer dessa regler och riktlinjer. Är vi tveksamma till om något ska genomföras eller ej, tolka då det till fördel för smittskydd då det för tillfället är viktigast. Det personliga ansvaret hos oss alla är en avgörande faktor om vi ska klarar oss så bra som möjligt ur denna kris.

En annan kris som följer i Coronavindens spår är den ekonomiska situation som alla fotbollsföreningar hamnar i med inställda arrangemang och minskade intäkter. Vi måste alla hjälpas åt att komma förbi denna tillfälliga kris. Det finns en hel del stöd och hjälp att få från myndigheter och kommuner. Det är viktigt att alla föreningar tar del av dessa bidragsmöjligheter. Det finns information om bidragsmöjligheter på vår hemsida skaneboll.se och ännu mer information på Riksidrottsförbundets hemsida rf.se. Vi kan alla stödja och hjälpa föreningarna genom att nu aktivt ta del av föreningslivet. Gå med som medlem i en fotbollsförening, gå på matcher, handla lotter och handla i kiosken. Nu behöver alla hjälpa till för att säkerställa att dagens fotboll även finns kvar i morgon.

Det finns såklart även ljusglimtar trots allt. Fotbollen fortsätter att utvecklas och Skånes Fotbollförbund är mer än gärna en del av denna utveckling och vi arbetar aktivt för att skånsk fotboll ska utvecklas positivt. Utbildning av domare är en stor och viktig del av vår verksamhet. Jag vågar påstå att vi lyckats väldigt väl med detta, jämfört med övriga distrikt i landet så är skånska domare bland de bästa och ofta med i diskussionerna när SvFF och FIFA nominerar domare till större uppdrag nationellt och internationellt.

Under vintern och våren arbetade vi även aktivt med samtliga föreningar i Skåne kring initiativet ”Nolltolerans”, ett arbete för att stärka och förbättra klimatet runt och på våra fotbollsmatcher i Skåne. Vi har tyvärr under de senaste åren sett en allvarlig trend med ökat våld såväl verbalt som fysiskt. Detta måste vi få stopp på. Därför har vi under vintern och våren tagit fram ett material kring nolltolerans samt genomfört informationsmöte med alla fotbollsföreningar i Skåne. Nu ser vi fram emot en juste och härlig fotbollssommar med många intressanta och spännande matcher. Efter regn kommer sol, och även ifall det skulle komma mycket regn i sommar så har vi sol i sinnet för vår älskade fotboll är förhoppningsvis igång igen och då har vi som älskar fotboll det bra.

Var rädda om och ta hand om varandra!

Peter Ekvall

VD, Skånes Fotbollförbund

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.