Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Från anonym till en av Bundesligas främsta målskyttar

Ängelholmssonen Sebastian Andersson har under Bundesliga 2019-2020 sett till öka sitt spelarvärde flera nivåer. En tillsynes ganska anynom fotbollskarriär har tagit en ny vändning för skåningen. Detta efter att ha öst in mål för Union Berlin denna säsongen.

För två år sedan såg hans utlandskarriär ut att vara över innan den knappt hunnit starta. Han värvades från IFK Norrköping till den klassiska klubben FC Kaiserslautern som de senaste åren haft stora problem att etablera sig i Bundesliga.

Resultatet blev några mål framåt för den 28 åriga svensken. Men FC Kaiserslutern tvingades ner till Tysklands tredje division och kvalitén på spelet och lönerna var inte bättre än i Allsvenskan. Många trodde därför att han skulle komma tillbaka till Allsvenskan där han haft framgångar med både Djurgårdens IF och IFK Norrköping.

Smått förvånande så kontaktade Union Berlin svensken för att skriva på ett kontrakt och fortsatt spel i Bundesliga 2. Sebastian Andersson tackade ja till erbjudandet och fick fart på målskörden. Han blev lagets främst målskytt med 12 mål och en stor anledning till att laget från huvudstaden fick möjlighet att spela kvalmatcher mot VfB Stuttgart. Detta kval tog man sig igenom och klubbens första Bundesliga-säsong blev säkrad.

Många svenskar väljer nu att streama Bundesliga matcher som Sebastian Andersson spelar. Vilket innebär att han gör stort avtryck i både Tyskland och Sverige.

Se Sebastian Anderssons första Bundesliga mål i spelaren ovanför.

Genombrottet i Bundesliga 2019-20

Helt plötsligt så hade Sebastians Anderssons karriär vänt från att bli nerflyttad till division 3 till att nu ta plats i fotbollens finrum i Bundesliga. Förväntningarna på Sebastian Andersson och Union Berlin var låga inför säsongen och man tipades av flera experter att lämna ligan lika snabbt som man kommit upp.

Så verkar det inte bli. Union Berlin ser ut att ha god marginal för att stanna i Bundesliga tills nästa säsong. Samtidigt så har svensken, med sina 11 baljor, hamnat i toppen av skytteligan. Endast spelare som Robert Lewandowski, Timo Werner, Jadon Sancho har gjort fler mål. Han blir även slagen av svenske Robin Quaison som även han förvånat många i Tyskland.

Svensken blev även historiskt genom att klubbens första mål i Bundesliga någonsin. Detta kom i säsongens första bortamatch mot Augsburg.

En stor anledning till Sebastian Anderssons målform är hans huvudspel. Nära hälften av alla hans mål denna säsongen har kommit från hans panna. Vilket har fått många klubbar som är ute efter en stark huvudspelare att väcka intresse för skåningen.

Sajten Bundesliga.com ställde frågan i en intervju inför Union Berlins match mot Bayern Munchen efter coronauppehållet om Sebastian Andersson någonsin varit bättre än nu.

”Just nu, jag vet inte. Men denna säsongen, helt klart. Det har varit en bra säsong för mig, troligen den bästa hittills. Jag hoppas att jag är i samma nivå efter coronauppehållet. Om inte, så kommer jag tillbaka dit!”

I samma intervju nämner han även att han trodde inte att han skulle blanda sig i den totala skytteligan för Bundesliga.

”Man har alltid ett målsättning för hur många mål som man kan göra. Jag siktade på 10 under hela säsongen. Nu har jag gjort 11 mål på 25 omgångar, och ärligt talat, så trodde jag inte det.

Nu är Sebastian Andersson även ett aktuelltt namn för att tas ut till Sveriges EM-trupp. Man kan verkligen påstå att Sebastian Andersson har vänt upp och ner på sin karriär.

FOTBOLLSHÖRNAN TV:
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.