Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Svenska cupen herrar uppskjuten tills vidare

Idag står det klart att herrarnas Svenska cupen är uppskjuten tills vidare.

I ett pressmeddelande från Svenska Fotbollsförbundet skriver man följande.

SvFF:s Förbundsstyrelse har vid möte tisdagen 19 maj beslutat att, i avvaktan på Folkhälsomyndighetens snara besked om återstart av elitfotbollen – vilket är av avgörande betydelse för svensk fotboll – skjuta upp Svenska Cupen, herr 2019/2020, tills vidare.

Det betyder att beslutet rörande Svenska Cupen herrar per den 28 april inte längre gäller. Planen var att Svenska Cupen herrar skulle slutföras med kvartsfinaler den 1 juni och i första hand semifinaler och final i juli, eller i andra hand semifinaler 5 juni och final 9 juni. Samtidigt stipulerades att slutligt beslut om speldatum skulle fattas den 28 maj.

Eftersom svensk fotboll ännu inte fått något klartecken att återstarta elitfotbollen har Förbundsstyrelsen nu alltså skjutit upp cupspelet tills vidare utan några angivna speldatum, vilka kommer att vara beroende av spelschemat för Allsvenskan, när den väl återstartas.

FOTBOLLSHÖRNAN TV:
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.