Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Krönika: “Sparka igång allt nu”


Folkhälsomyndigheten har gett grönt ljus. Dam- och herrallsvenskan, liksom superettan, tillåts spel från och med den 14 juni. Ett besked som får varje klubb att kippa efter andan igen. Ett beslut som inte är mer än rätt – men som skulle kunna bli än mer korrekt om…

Att starta upp de högre serierna igen är viktigt ur flera perspektiv. Exempelvis ger det här klubbarna klirr i kassan igen – i alla fall enligt de tv-pengar som ska delas ut när serien spelats färdigt. Dessutom ger det också spelarna något att se fram emot. Vilken spelare är fulltidsproffs enbart för att gå ut och träna? Det är viktigt att komma ihåg att den här perioden inte enbart handlar om Covid-19, utan även följdeffekter som sjukdomen bär med sig – lex psykisk ohälsa. En spelare som inte får spela match blir lätt påfrestad.

Men så var det där med supportrarna, som var det sista skälet till att Folkhälsomyndigheten tvekade på om serierna skulle få dra igång. Skulle vardera knöka in sig på en trång sportbar? Knappast. Övertygelsen är att den stora majoriteten har vett nog att hålla sig hemma framför tv:n. Det sistnämnda bär förmodligen också med sig en hel del positiva bitar. Jag tänker främst på folkhälsan, som främst Folkhälsomyndigheten roas av, som kan ge effekt. Efter en hel vår i en knapphändig isolering, tror jag nog att fler kommer aktiveras genom att se fotboll på tv. Det kommer liras mer fotboll på bakgården.

Andra stackare får lida. Jag syftar på de som lirar i division fyra till sex i herrserierna och division tre till fyra på damsidan. Skånes Fotbollsförbund har lagt locket på – det blir inget spel förrän tidigast i augusti. Fjantigt. Även om spelarna i de högre serierna testas, menar Folkhälsomyndigheten att smittspridningen inte sker på planen, utan i utrymmen runtomkring.

Vad väntar ni på då? Blås igång alla serier och låt lagen byta om hemma. Fotbollen behövs – så är det bara.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.