Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Billy Magnusson: “Extra viktig denna säsong är gruppdynamiken”


På söndag är det äntligen dags för Ettan Södra och Landskrona BoIS bortapremiär mot Oskarshamns AIK på Arena Oskarshamn. En match som startar klockan 16.00.

– Efter en väldigt lång försäsong, där vi framförallt i slutet längtat efter att få spela matcher känns det spännande och kul att det nu äntligen drar igång, säger Billy Magnusson till Fotbollshörnan.

Det har varit en märklig försäsong på många sätt, hur känner du att gå in i ett seriespel utan några direkta träningsmatcher? 

– Klart det känns lite konstigt och lite mer osäkert. Dock är det lika för alla och vi har ju byggt upp oss med träning under en lång period så det gäller bara att gilla läget och fokusera på det vi kan påverka. Sedan med tanke på uppladdning och mängden matcher på kort tid så gäller det givetvis att vara extra lyhörd som tränare och tänka till hur vi matchar och belastar våra spelare. En sak som enligt mig kommer vara extra viktig denna säsong är gruppdynamiken och att alla i och runt gruppen bidrar maximalt under denna intensiva säsong som nu startar.

Hur kommer ni att ladda upp inför söndagens match?

– Precis som inför en vanlig match, där vi förbereder spelarna på bästa sätt för att kunna göra en bra prestation på söndag.

Premiär mot Oskarshamn, hur mycket vet man om motståndarna innan premiären? 

– Mindre än vanligt eftersom det var länge sedan de spelade match precis som vi. Därför tror jag det är extra viktigt att man fokuserar på sitt egna spel i denna match.

En premiär som spelas utan publik, hur tror du den känslan kommer att vara att det är helt tomt på idrottsplatsen på söndag? 

– Klart man kommer sakna våra underbara fans som följer oss överallt, dock vet vi ju vad som gäller så det är en än gång bara för oss att fokusera på det vi kan påverka det vill säga våra egna prestation.

Hur tror du det slutar på söndag?

– Jag tror på en jämn match, där jag tror och hoppas på seger med 1-0.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.