Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Hans Malmgren: “Varje match kommer att vara en cupfinal”


Klockan 13.00 på söndag är det seriepremiär för Trelleborgs FF mot Dösjöbro IF på Vångavallen. Förra säsongen slutade Trelleborgs FF på en sjätteplats med 27 inspelade poäng.

– Äntligen skall vi få dra igång. Känslan är god inför seriestarten. Känslan är att vi känner oss redo att för spel. Spelarna har taggat upp nivån nu denna veckan, säger Hans Malmgren till Fotbollshörnan.

Det har varit en märklig försäsong på många sätt, hur känner du att gå in i ett seriespel utan några direkta träningsmatcher?

– Att starta utan ha spelat träningsmatcher är lite konstigt, man vet inte riktigt vart man står. Men eftersom det är lika för alla så är det inte så mycket att prata om tycker jag.

Hur kommer ni att ladda upp till söndagens match?

– Vi tränar på som vanligt i veckan måndag, tisdag och torsdag. Nöta på och även träna på lite fasta situationer. Ha lite genomgång på torsdag efter träningen. Annars kör vi på som vi brukar göra inför match.

Match mot Dösjöbro IF, hur mycket har du koll på laget nu under försäsongen?

– Angående Dösjöbro så har jag helt ärligt ingen koll alls på hur de spelar. Vet att de kommer komma till Vångavallen med ett ungt lag. Ett duktigt gäng tjejer som inte har så mycket erfarenhet av att spela seniorfotboll. Men de kommer säkert att kriga och kämpa för att få poäng med sig hem.

Vad är viktigast att tänka på nu när det är enkelserie?

– Varje match kommer att vara en cupfinal. Vill man vara med och kämpa om kvalplatsen så har man inte råd att tappa många poäng.

En premiär som spelas utan publik, hur tror du den känslan kommer att vara att det är helt tomt på idrottsplatsen på söndag?

– En premiär utan publik kommer kännas konstigt. Ett stort eko kommer infinna sig på Vångavallen. Men fokus kommer att ligga på att prestera på planen.

Hur tror du det slutar på söndag?

– Vi kommer givetvis gå för en seger och hoppas på att kunna räkna in tre poäng efter söndagens premiär.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.