Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Richard Ringhov: “Ska bli otroligt kul att komma igång”


Väntan är över på Tornvallen och för Torns IF. Imorgon klockan 15.00 är det dags för avspark för Richard Ringhovs gäng när man ställs mot Assyriska Turabdin IK. Ett lag som man mötte förra året där man vann en match var.

– Ska bli otroligt kul att komma igång. Både känslan av att spela match och vad allt det innebär men också en viktig sak är att man börjar öppna upp samhället igen.

Det har varit en märklig försäsong på många sätt, hur känner du att gå in i ett seriespel utan några direkta träningsmatcher?

– Det är lika för alla men tydligt är att matchspel har större betydelse än vad vi tror. Det här med löpningar på större yta innebär att jag tror säkert att det kommer att synas att vissa har svårt med 90 minuter och som alla vet så är det svårt som fotbollsspelare att hushålla med krafterna så visst, det kommer att visa sig. Jag tror man måste se till att hitta ett spelsätt inledningsvis som är anpassat efter den situation vi befinner oss i. Att kanske ta det lugnt vid ledning och inte bara köra på utan att även “tänka” fotboll. 

Hur kommer ni att ladda upp inför söndagens match?

– Precis som vanligt. Träning fyra pass denna vecka. Vi har ett par saker vi vill gå igenom och slipa på och sedan kommer vi att jobba med våra fasta situationer. Sedan blir det givetvis med siktet inställt på söndagens match.

Premiär mot Assyriska Turabdin IK, vad vet du om detta lag sedan tidigare?

– Vet hur dom uppträdde i fjol. Dom har kvar samma tränare men dom kan ju ha ändrat mycket så det är inget vi vet egentligen. Dom har ett par nya intressanta spelare men dom dom har också tappat några men vi kommer som vanligt att mest fokusera på vårt eget spel.

En premiär som spelas utan publik, hur tror du den känslan kommer att vara att det är helt tomt på idrottsplatsen på söndag?

– Konstigt faktiskt men det hade känts mycket konstigare om vi ställts mot Lunds BK eller Landskrona BoIS. 

Hur tror du det slutar på söndag?

– Det gäller verkligen att vara med från början och jag tycker det ser mycket bra ut så svarat blir föga överraskande, jag är säker på att vi inleder med tre poäng. 

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.