Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Derbyextra med Gjenis Zeqiri: “Gäller att vi alla är 100 % för att vinna”


Gjenis Zeqiri kom till Eskilsminne inför den här säsongen och fick inleda premiärmatchen från bänken då Eskilsminne förlorade mot Lindome med 2-0 på hemmaplan. På onsdag väntas nästa match, ett hett derby mot Landskrona BoIS. Senast lagen möttes var i en träningsmatch under våren då Eskils förlorade med hela 5-0. Det är en match Zeqiri gärna glömmer.

– Jag spelade den matchen och det är ingen match man vill minnas direkt. Det kändes som att BoIS var hungrigare än oss då, var bättre i duellspelet och ville mer. I den matchen släppte vi in ett par onödiga mål tidigt också och då tappar vi det.

Kvalitetsmässigt, har ni vad som krävs för att utmana BoIS eller är de en klass bättre?

– Vi har absolut en chans att utmana, vi har kvalitéerna som krävs för att göra det. Sen gäller det också att gå ut och göra det så att säga.

Lindome blev numret för stort i premiären hemma på Harlyckans IP, Zeqiri menar att bristen på matcher inför kan ha varit en förklaring till förlusten.

– Det var en tuff match som väntat och trots att vi försökte hålla oss till matchplanen gick det inte riktigt som vi trodde. Med tanke på att man inte hade matcher i kroppen var man inte inne i den rytmen som man hade önskat men det var samma förutsättningar för bägge lagen.

Var det märkligt att lira utan publik i hemmapremiären?

– Jag är ganska färsk i de här sammanhangen, kommer från division 3 med Laholm så jag är inte så van vid stora publiksiffror. Vi hade väl som mest 800 på en match och visst gjorde det skillnad men det var inte så att jag la märke till det direkt utan man var så inne i sitt.

Premiär under söndagen, ny match på onsdagen. Jobbigt kan tyckas, skönt menar Zeqiri.

– Riktigt skönt att det kommer en ny match direkt, vi har väntat på att komma igång så det är härligt. Nu gäller det att vi alla är 100 % för att vi ska kunna ta en vinst mot Landskrona.

Det är inte så långt avstånd geografiskt (drygt 20 km) mellan er och BoIS. Gör det matchen på onsdag lite extra speciell?

– Ja, det är en sån match som man verkligen vill spela. Sen har det varit en del experter som tippat BoIS att vinna division 1 på förhand och då blir det en extra taggning att möta dom och en rolig match att spela.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.