Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Derbyextra med Niklas Nielsen: “Senast var Eskilsminne under all kritik”


Under onsdagen väntar ett hett Skånederby i Ettan Södra när Landskrona BoIS tar emot Eskilsminne. Vi fick ett par ord med BoIS-återvändaren Niklas Nielsen inför matchen som tyvärr spelas inför tomma läktare med tanke på covid-19. Nielsen inledde premiärmatchen mot Oskarshamn på bänken men fick några minuter att göra avtryck, han tycker det är härligt att allt äntligen är igång.

– Det var kul att vara igång igen men premiären blev inte riktigt som vi tänkt oss på förhand. Vi kom inte riktigt upp i den nivån vi vet att vi kan ligga på men premiärer är alltid lite extra speciella, det var skönt att dra igång i alla fall.

Extra speciellt för dig som kom från spel i division 5 med Svalövs BK?

– Ja, jag har ju varit med och tränat nu under lång tid med laget så det var faktiskt inget jag funderade kring direkt. Det är roligt att vara med och spela på den här nivån igen.

Nielsen fick hoppa in i premiären och gjorde ett visst avtryck omgående.

– När jag kom in försökte jag ta mig till lägen och bidra med det jag är bra, att göra mål. Nu blev det inga mål den här matchen men jag var inblandad i vårt kvitteringsmål då jag slog ett inlägg som deras back stötte bort varpå vi kunde slå in returen därefter så det kändes okej, säger Nielsen.

Hur går tankar kring matchen mot Eskilsminne på onsdag?

– Det är lite speciellt med tanke på Corona och att man inte haft så många matcher mot andra lag, man vet inte riktigt var de andra står. När vi möttes senast var Eskils under all kritik (BoIS vann med 5-0) men jag har sett Eskilsminne spela fotboll tidigare och det är ett jobbigt fotbollslag som sliter i varje duell och minut på planen så det blir ingen lätt match, säger han och utvecklar.

– Derby är också alltid ett derby och under derbymatcher känns det lite som att vem som helst kan gå segrande, det ska bli väldigt roligt att spela den matchen.

Nielsen gjorde sitt första mål sedan återkomsten till Landskrona BoIS under träningsmatchen mot Eskilsminne i våras då laget vann med 5-0. Nu hoppas han på fler under onsdagen.

– Jag gillar att göra mål på de flesta lagen jag möter så det ska inte vara något konstigt där utan jag ska gå ut och göra mitt bästa om det nu är så att jag får speltid.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.