Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Ny klubb, pappa och premiärmålskytt- Dardan berättar om första tiden i Torn

Foto: Lola Nilsson

Foto: Lola Nilsson


De senaste månaderna har varit händelserika i Dardan Mustafas liv. Först blev han klar för spel i Torns IF, kort därpå blev han pappa för första gången och under seriepremiären fick han göra lagets första mål i matchen som slutade oavgjort. För Torn har säsongen inletts med dubbla kryss. Dardan Mustafa tror dock att det bara är en tidsfråga innan första trean kommer.

– Det känns som att det är en vinst på gång i och med att vi har spelat så pass bra som vi gjort nu under de två första matcherna. Vi har dominerat bägge matcherna trots att vi är en hel del nya killar i truppen som knappt känner varandra vilket talar för att det bara kommer bli bättre med tiden.

Vad ska till spelmässigt för att ni ska börja vinna matcher?

– Vi ska fortsätta på inslagen väg. Ha tålamod i speluppbyggnaden och vara mer skärpta i den sista tredjedelen. Sätter vi våra chanser i början av matcherna så kan vi kontrollera matchen på ett annat sätt än vad som varit fallet nu.

Mustafa grämer sig också över lite slarviga misstag som laget stått för i de två inledande omgångarna.

– Det var en hörna i premiären och nu senast var det en hemåtpassning som gick snett. Slipar vi på de egna misstagen och tar tillvara på våra egna så kommer det bli hur bra som helst. Jag skulle även ha gjort mål nu senast i sista sekunden av den matchen.

Coronatider innebär spel inför tomma läktare, lite speciellt menar Mustafa att det känns men samtidigt känner han att det är skönt att det äntligen kan spelas matcher igen.

– Det är lite tråkigt men i och med att vi inte har spelat på väldigt länge så tror jag att de flesta är nöjda med att bara få komma igång och lira matcher igen.

Foto: Lola Nilsson
Dardans första seriematch för Torn spelades inför tomma läktare på Stångby IP. Dardan Mustafa gjorde Torns enda mål i matchen, en match som slutade 1-1.
Foto: Lola Nilsson

Fotbollen roligare sedan han blev pappa

Som nybliven pappa kan man anta att sömnen kan bli lidande, något som i sin tur kan påverka prestationerna på plan. Dardan har dock bara positivt att säga om att kombinera småbarnsliv med fotbollen.

– Jag skulle inte vilja säga att det påverkar min prestation på planen, jag vilar ändå så mycket som jag kan så jag skulle inte vilja skylla på mitt barn, haha.

Snarare skulle teknikern säga att faktumet att han blivit pappa gjort honom till en lyckligare fotbollsspelare.

– Det är roligare att spela fotboll nu. Jag kan komma hem efter en tuff match och koppla bort fotbollen direkt, det var svårare innan.

Ni som följt Fotbollshörnans tv-program Hörnflaggan har inte missat Dardans uppvisning gällande trixning med lime. Anfallaren stod för inte mindre än 15 trix med citrusfrukten, han är lite besviken på övriga gästers val av frukt. Få har vågat sig på limen och då lyckats överträffa Dardan med den betydliga mer trixvänliga apelsinen.

– Du får ligga på gästerna lite mer att testa limen. Jag hade kunnat fortsätta men ville bjuda på något snyggt där på slutet!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.