Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Fejkpublik är också publik- ansträng er!


Det har varit en lång väg men nu när allting är igång på allvar så har man börjat förlika sig med en fotboll utan publik. Det har tagit sin tid att se bortom tifo, läktarsång och känsloyttringar från publiken men nu när jag kunnat fokusera endast på matcherna är det ändå helt fantastiskt att få bevittna fotboll på alla nivåer igen.

Allsvenskan har redan visat sin charm genom ligans jämnhet där IFK Norrköping kan leda med 4-0 i halvtid borta mot AIK. Där Örebro kan besegra mästarna Djurgården på bortaplan och där nykomlingen Mjällby kan ställa till med problem mot Malmö FF.

Premier League är fantastisk att ha tillbaka så att man får uppleva den temporika fotbollen och alla underbara profiler som tillhör ligan. La Liga är också trevlig att bevittna, främst för att de enligt mig har träffat helt rätt när de försökt skapa stämning runt matcherna för oss som tittar på. Må vara att de fejkade åskådarna ser rejält fejkade ut och att det fejkade läktarljudet inte alltid passar in men ansträningen att göra matcherna till något extra uppmuntras. Här kan jag tycka att övriga Europa gått bort sig. Det mesta talar ju ändå för att vi fram till årsskiftet har en fotboll där ingen publik får närvara på matcherna. Då anser jag att de sändande bolagen samt klubbarna själva behöver bjuda till mer för att skapa en stämning som åtminstone påminner några procent om hur det brukar vara. Vissa klubbar har försökt genom att pynta läktaren med halsdukar och banderoller. Andra med pappdockor. På allt för många arenor händer dessvärre absolut ingenting vilket jag nästintill tycker är tjänstefel från de styrande. Jag hoppas verkligen att Dplay kan lägga in lite härlig läktarsång på sikt om allsvenskan fortsätter utan publik hela säsongen och varför inte lite härlig laglig pyroteknik till höstens kvällsmatcher.

Nu ser jag framemot massor av fotboll resten av sommaren och när augusti stundar välkomnar vi också div 2-6. Underbart ❤️⚽

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.