Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Izet Kaljic: “Vi är revanschsugna efter en snöplig förlust i premiären”


Eskilsminne IF:s damer inledde årets seriespel i Div 1 Södra Götaland med en förlust borta mot Borgeby FK. En match som slutade 1-0 till Borgeby.

– Prestationen var godkänd men resultatet var en stor besvikelse. Vi spelade bra försvarsspel och skapade tillräckligt många målchanser för att tom vinna premiären. Däremot var vi alldeles för dåliga i sista tredjedel och i avslutsfas, vilket gjorde att vi inte fick med oss någon poäng, säger Eskilsminnes tränare Izet Kaljic till Fotbollshörnan.

Under fredagskvällen väntar Trelleborgs FF på hemmaplan för Eskilsminne.

– Vi är revanschsugna efter en snöplig förlust i premiären. Men vi vet om att det kommer bli en tuff match för oss, TFF är ett mycket bra lag. Vi ska dock försöka spela vår fotboll och försöka kontrollera matchen direkt från start och visa hur starka vi är på vår hemmaplan. 

Vad har ni tagit med er från den matchen mot matchen mot Trelleborgs FF?

-Vi vet om att vi är bra i försvarsspelet som individ och som lag. Så det har vi förstärkt för varandra. Sen har vi har tränat extra på att bli snabbare och mer bestämda i sista tredjedel. Att vara noga i vår speluppbyggnad och att bli mer effektiva när vi väl får våra målchanser. Det var ingen slump att vi förlorade mot Borgeby genom att missa bra lägen, så vi har verkligen försökt jobba extra hårt med denna del senaste tiden.

Hur mycket vet du om motståndet sedan tidigare?

– Jag kan TFF väldigt bra.  Dom har många skickliga fotbollsspelare, på pappret kanske det bästa laget enligt mig. Jag tycker jag har rätt bra koll på hur dom vill spela försvar och anfall, men vi får se om den bedömningen stämmer på fredag kväll.

Hur ser du på årets seriespel?

– Det kommer bli en jämn serie, jag tror inte den avgörs förrän sista omgången. Jag tycker där är fyra lag som kan vinna, där vi är ett av dom. Men i och med de speciella omständigheterna så är det viktigt för oss att hela tiden ta en träning och en match i taget. Ingen match kommer vara lätt.

Vad är er målsättning i år?

– Vi har hela tiden haft ett mål att vinna serien. Nu har vi fått en tuff start så fredagens möte blir ett mentalt test för oss. Vi känns dock redo och ta oss an den utmaningen och vi vill verkligen visa framförallt för oss själva hur bra vi kan vara när vi får hela spelet att stämma.

– Så vi drivs väldigt mycket av att visa hur bra och effektiv fotboll vi kan spela.

Om vi summerar säsongen i slutet av året, hur har det då gått för Eskilsminne?

– Jag tror vi kommer vara med och fajtas om medaljerna när sista omgången kickas igång. Vi ska göra vårt bästa på träning och match för att försöka nå vårt mål. 

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.