Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Eskilsminne tog säsongens första vinst: “Vi har något spännande på gång”


Det blev inte tredje gången gillt för Eskilsminne utan fjärde. I den fjärde omgången kom nämligen lagets första seger i division 1 södra när laget besegrade Skövde AIK hemma på Harlyckans IP med 1-0. Lagets tränare Mattias Lindström njöt av att äntligen ta en trepoängare efter en tung inledning av serien med endast en poäng under de första tre omgångarna.

– Det var härligt att få vinna en match och att dessutom hålla nollan!

Berätta lite om matchen..

– Första halvlek spelar vi bra anfallsfotboll där vi skapar mycket och leder rättvist. Under andra halvlek blev det lite tuffare. Skövde är ett jobbigt lag att möta, de trycker mycket på långa inkast nästan hela vägen från mittplan och även på andra fast situationer trycker dom ner oss. Jag tycker ändå att vi försvarar oss väl och håller undan på ett bra sätt.

Med tanke på att division 1 drog igång först den 14:e juni så är spelschemat rejält komprimerat vilket innebär ett tufft matchande. Lindström tycker att laget klarat av den prövningen väl inledningsvis men att det inte varit fel med lite fler poäng.

– Poängskörden har varit lite skral, spelmässigt känner jag dock att vi har något spännande på gång. Det är en ung trupp och vi spelar stundtals väldigt bra, nu gäller det bara att hitta jämnheten i matcherna. Jag är övertygad om att vi kommer ta mer poäng efterhand och moraliskt sett var det viktigt att få en trepoängare nu. Jämfört med förra säsongens start känns det bättre i år.

Nu väntar Lunds BK på onsdag, ett lag som toppat formen ordentligt med 9 poäng de inledande fyra matcherna. Vad tänker du kring den matchen?

– Lund har ett bra lag, redan inför säsongen så tänkte jag att de kunde bli giftiga och jag har rätt bra koll på dom sedan tidigare. De har haft en imponerande start och hemma på konstgräset i sommarvärmen vet jag att de är skickliga. Sen är tanken att vi åker till Lund och vinner sen får vi se med manskap och så vidare då det är tre matcher på en vecka.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.