Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Stefan Ekstrand: “Rosengård får bära allt favoritskap”


Idag drar OBOS Damallsvenskan igång. För Vittsjö GIKs del är det ett hett derby mot FC Rosengård som väntar på bortaplan.

– Det är som vanligt inför seriepremiär att det går upp i anspänning och tändning. Så är det varje år även om man har varit med om det som spelare och ledare många år. Samtidigt är det en stor glädje att äntligen få börja spela seriematcher efter en vääääldigt lång försäsong, säger Vittsjös tränare Stefan Ekstrand till Fotbollshörnan.

Hur har ni laddat upp inför årets seriespel?

– Vi har tränat på bra sedan i januari. Det har varit svårt att planera eftersom vi inte vetat när vi ska dra igång. Vi har jobbat med en succesiv ökning med träningsloaden sedan i januari och på det sättet hanterar vi att vara redo när det börjar. Vi har också lagt in två kortare ledigheter för spelarna för att hämta mental energi.

Ni ställs mot Rosengård i ett hett derby direkt, hur är känslan inför matchen?

– Allt att vinna. Rosengård får bära allt favoritskap och press som svenska mästare på sin hemmakonstgräsplan. Vi ska göra allt vi kan för att maximera prestationen och lura med oss ett resultat.

Kanske inte lika hett med tanke på att där inte får vara någon publik?

– All fotboll är hetare med publik och inramning/stämning. Men det är speciella förutsättningar med Covid19 och det är vi förberedda på. Det kommer vara mycket folk som följer matcherna på TV/streaming istället.

Tove Almqvist blev ett tungt tapp, hur vill du kommentera det?

– Först och främst är vi bedrövade för Toves skull. Hon har dock redan börjat resan tillbaka och kommer nästa år vara starkare och bättre än någonsin. Sen är det ju ett stort tapp för vårt lag att bli av med en bra spelare och personlighet. Hon är en spelartyp som länkade ihop vårt lag, höll i boll och la ner stor energi i försvarsspelet. Men nu kommer andra spelare få kliva fram och dessutom måste vi ersätta henne med nyförvärv i sommar.

Om vi går in på matchen mot Rosengård, hur tror du den kommer att se ut?

– Roengård kommer säkert föra matchen och vi måste ha hög kvalitet både i försvar och anfallsspel.

Vad tror du om era chanser i årets seriespel?

– Vi har chans att ta poäng i alla matcher i serien. Vi är en liten klubb med låg omsättning. Vi kom trea ifjol efter en fantastisk prestation. För att träffa rätt även i år gäller det att arbeta ödmjukt och hårt för att bli bättre varje vecka. 

Om vi summerar serien senare på året, vart har Vittsjö då hamnat i tabellen?

– Vi satsar på att även i år komma på övre halvan i serien. Då har vi gjort det väldigt bra med våra förutsättningar ekonomiskt och med de skadeproblem som drabbat oss på våren. Sedan arbetar vi hårt för att nå vår vision att jäklas med storstadsklubbarna i toppstriden och bli den första byn som någonsin får spela Champinons league.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.