Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Torn förlorade trots ledning i slutminuten: “Bland de värsta förlusterna de senaste 10 åren”


Torns IF hade haft en fin inledning på seriespelet i division 1 södra med två oavgjorda matcher följt av en vinst i omgång tre. Idag ställdes laget från Stångby mot Trollhättan och det såg länge ut att bli andra raka segern för Richard Ringhovs mannar. Kort in på andra halvlek gjorde nämligen Niklas Nilsson 1-0, ett resultat som höll sig hela vägen till stopptid. Då raserade allt och laget förlorade med 2-1 efter mål i 89:e och 93:e minuten för hemmalaget Trollhättan.

– Det är svårt att värdera bland matcher man varit med om men just nu känns detta som en av de värsta förlusterna under de senaste 10 åren som tränare, summerar Richard Ringhov känslorna efter matchen när vi når honom på bussresan hem från Trollhättan.

Räknefel vid fasta situationer och ineffektivitet ledde till att ledningen slutade med förlust menar tränaren.

– Vi räknar fel vid ett inlägg vilket resulterar i att de nickar in 1-1 med en minut kvar av ordinarie tid. När kvitteringen kommer känns det som att besvikelsen över att tappa två poäng gör att vi tillslut tappar alla tre. Vi blir helt paralyserade och besvikna och av bara farten räknar vi fel igen och då kommer ytterligare ett mål. Det är blytungt just nu, säger Ringhov som har svårt att förstå att resultatet blev som det blev.

– Det känns som vi har allting under kontroll, är trygga med bollen och skapar mycket och kommer även till frilägen. Vi blir möjligtvis lite låga i andra halvlek men ändå skapar Trollhättan i stort sett ingenting innan målen i slutminuterna.

Känns inte direkt som en rättvis förlust när man hör dina tankar om matchen…

– Man kan inte alltid säga att det är orättvist, då blir man nästan utskrattad. Jag skulle i stället vilja säga att det har med vår egen oförmåga att göra mål i kombination med motståndarnas vilja att inte ge upp som gör att det blir som det blir. Vi gör en bra kollektiv insats i stort men tillslut blir det ändå kollektiva misstag som gör att vi förlorar matchen. Vi biter inte fast bollen när vi kan i slutminuterna och räknar fel vid deras mål. Men sådan är idrotten, ibland får man en snyting av de värsta slaget.

Hur går ni vidare nu?

– Det gäller att ta med de positiva bitarna från dagens match och sen måste vi på något sätt ställa huvudena rätt inför träningen på måndag och släppa den här förlusten. Gör vi inte det kommer nästa poängtapp på posten också, säger Ringhov som gärna hade sett mer poäng än de fem inspelade på de fyra första omgångarna.

– Jag var nöjd med poängskörden inför dagens match men nu är jag inte det. Vi måste stänga matcher som den idag och kan inte fortsätta skylla på oflyt. Nu gäller det att vi är effektiva och sätter våra lägen samt behåller lugnet!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.