Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

LBK:s speciella målskytt om hur han ska överlista Eskils målvakt

Foto: Lola Nilsson

Foto: Lola Nilsson


Lunds BK har fått en kanonstart i division 1 och med nio poäng på de fyra inledande omgångarna ligger Lundalaget på andraplats inför onsdagens Skånederby mot Eskilsminne hemma på Klostergårdens IP. En av nyckelfigurerna till den fina starten är anfallaren Jesper Rindmo som stått för två mål hittills. Han vill dock inte lyfta fram sin egen insats utan lyfter i stället lagets hårda jobb för varandra.

– Vi löper mängder för varandra på planen och spelar uppoffrande. Det i kombination med individuell skicklighet i alla lagdelar har gjort att det sett bra ut inledningsvis. Fotboll är ganska enkelt egentligen, kan man kombinera hårt jobb med individuell kvalité blir slutprodukten ofta ganska bra.

Din egen form går inte av för hackor, två mål på de fyra första omgångarna. Hur skulle du beskriva din egen form?

– Jag har en roll i laget som jag trivs bra med och formen är god, det är en speciell situation i år med mycket matcher på kort tid. Jag hade en stark försäsong i ryggen men så blev serien framflyttad, då försökte man bara bibehålla det man byggt upp. Återigen vill jag dock lyfta laget före mig själv, det är lagarbetet som har varit vägvinnande så här långt känner jag.

Lunds BK inledde seriespelet den 14:e juni och sedan dess och matcherna duggat tätt. På onsdag är det dags igen, den femte matchen på 17 dagar. Något som självklart påverkar kroppen. Rindmo ser positivt på situationen med hårt matchande men medger samtidigt att han känner sig lite mör i kroppen.

– Ja, det är man ju, absolut. Den senaste matchen vi spelade var det otroligt varmt och dessutom vindstilla så det tar en del på kroppen. Å andra sidan så är det jäkligt kul att spela fotboll så det är lätt att motivera sig att spela så mycket matcher som det blivit nu inledningsvis. Det är ju matcherna man tycker är roligast!

Den uteblivna publiken, har det påverkat någonting?

– Vi kanske inte är det publiktätaste laget i serien men några hundra personer på läktaren väsnas ändå en del och det blir ett annat tryck. Vi har inte funderat så mycket på den biten utan gillat läget och jobbat därifrån.

Foto: Lola Nilsson
Lunds BK har inlett division 1 övertygande med tre vinster och en förlust.
Foto: Lola Nilsson

På onsdag väntar Eskilsminne med Pontus Löfvenmark bakom stolparna som höll nollan för Helsingborgsklubben i deras senaste match. Jesper Rindmo tror dock att han kan få hål på den skickliga målvakten.

– Mycket sitter i ryggmärgen både för målvakter och för oss i anfallet men jag ska nog kunna överlista honom tror jag. Jag tänker att det gäller att välja hörn snabbt. I forwardsrollen handlar det mycket om att kombinera sig fram med sina medspelare men också att vara kvick och snabbtänkt när lägena väl kommer.

Hur brukar det se ut i matcherna mot Eskils?

– Förra året vann vi bägge matcherna. Första mötet komfortabelt med 3-0 och andra matchen var mer av ett ställningskrig precis efter sommaruppehållet. Vi lyckades då vinna med 1-0. Det brukar vara mycket kamp, derbykänslan kommer ändå fram någonstans och man har mötts många gånger genom åren så lagen känner varandra väl.

Blir det tredje raka vinsten på onsdag?

– Vi går alltid för vinst, vi har en ganska låg medelålder men det finns väldigt många matchvinnare i truppen både offensivt och defensivt. Självklart går vi för vinst på onsdag!

Vore det lite extra skönt att trycka till en profil som Mattias Lindström som är huvudtränare i Eskilsminne?

– Det har jag kanske inte reflekterat kring men det är alltid skönt att se motståndarnas tränare lite besvikna efter matchen om man nu kan säg det utan att verka allt för elak, haha.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.