Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Eskils målvakt siktar mot andra raka nollan mot topplaget Lunds BK

Foto: www.bildburken.se

Foto: www.bildburken.se


Under lördagen kunde Eskilsminne äntligen få njuta av en seger efter en tuff start på division 1. Laget besegrade Skövde hemma på Harlyckan med 1-0 och bakom stolparna kunde Pontus Löfvenmark konstatera att första nollan var i hamn, vinsten var därför skön på många sätt.

– Ja, dels var det gott med seger och tre poäng och sen även att få hålla första nollan för säsongen.

Hur skulle du beskriva er säsongsinledning?

– Poängmässigt har det varit tufft, spelmässigt däremot har vi känt oss ganska nöjda bortsett från den första matchen hemma mot Lindome. Nu har det gått åt rätt håll de senaste matcherna, vi har spelat bra men inte riktigt fått dit bollen.

Du har släppt in fyra mål på fyra matcher, känns som ett okej facit eller?

– Ja men det skulle jag nog säga. En del av de målen jag har släppt in har även varit i stort sett otagbara. Dels var det en frispark mot Landskrona BoIS som går rakt upp i krysset och i den första matchen mot Lindome släppte jag in ett mål från distans som också det hittade krysset så det har inte varit så mycket att göra åt de målen i alla fall.

Löfvenmark njuter av att fotbollen är igång igen och faktumet att läktarna ekar tomma har inte påverkat honom och laget nämnvärt.

– Det är ju inte så att vi har 10 000 på läktaren annars heller så det märks inte av direkt. Det är jättehärligt att få komma igång med matcherna, det är dom man har väntat på enda sedan december förra året när försäsongen inleddes.

Redan på onsdag spelar Eskilsminne nästa match, borta mot topplaget Lunds BK. Det blir femte matchen på 17 dagar för laget och Löfvenmark är glad att han är målvakt.

– Det är lite jobbigt även för oss men säkert tuffare för utespelarna som ska springa i 90 minuter. Att det nu är match på onsdag igen är bara roligt, då slipper man ju vänta en hel vecka på nästa match!

Att möta Lunds BK, känns det lite som ett derby?

– Nej, inte riktigt, derby är det väl mer när vi ställs mot Landskrona BoIS i så fall men att möta ett lag från Skåne är alltid lite speciellt, det ska bli kul.

Vad känner du till om motståndet?

– Lunds BK är ett tufft lag att möta, har alltid varit ganska fysiska och även haft ett bra passningsspel. Det är i alla fall den bilden jag har av LBK. Med det sagt ska vi ha en matchplan till den drabbningen också så vi ska nog kunna kriga oss till tre pinnar där.

Jesper Rindmo tror sig kunna överlista dig, kan du spika igen ytterligare en match?

– Jag vet att det inte är omöjligt att hålla nollan igen, jag har inte så bra koll på just Jesper Rindmo och deras anfallare överlag men jag ska givetvis göra mitt för att inte släppa in några mål.

Hur är det annars för en målvakt, kan det inte vara skönt att möta ett topplag som skapar lite mer så att man har att göra?

– Jo, det är klart att det är roligt att efter 90 minuter konstatera att man gjort tio räddningar men sen skulle jag nog personligen tycka att det var skönare att inte få ett skott på mål och hålla nollan, säger han och utvecklar.

– Det är lite av ett moment 22, klart det är kul att få mycket skott på sig men om nio av tio trillar in så försvinner glädjen i det.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.