Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Eskilsminne stod upp väl men förlorade mot LBK: “Egna misstag avgörande”


Eskilsminne kom till Klostergårdens IP med gott självförtroende efter vinsten i förra omgången av division 1 och det syntes inledningsvis då Helsingborgslaget stod upp väl mot topplaget Lunds BK. Länge stod matchen och vägde och tillslut var det några misstag från bortalaget som ställde till det och Lunds BK vann tillslut med 3-1.

– Det är en jämn match där vi förlorar på grund av våra egna misstag, inte för att Lund spelar till sig chanser. Sen tycker jag ändå att de vinner rättvist, det är inget att säga om det.

Ni åker på två straffar i matchen, vad har du att säga om situationerna som leder till dessa?

– Vi hade kunnat hantera dessa bättre. Att det är straff vid första ser jag inte där jag står men den andra känns ganska given, säger Lindström och utvecklar vad laget behöver ta med sig till kommande matcher.

– Vi måste vara noggrannare i det vi gör så att vi inte tappar koncentrationen i matcherna. Det är för många situationer där vi inte är koncentrerade, sen om det handlar om trötthet eller något annat är något vi måste vi kika vidare på.

Bägge lagens tränare var upprörda på domaren vid flera tillfällen av matchen och Lunds BK:s tränarstab fick dessutom en muntlig tillrättavisning från rättsskiparen. Det var tydligt att lagen inte var nöjda med domarinsatsen men Eskilsminnes tränare Mattias Lindström vill inte skylla förlusten på domaren, även om han tycker att det blev lite felbeslut under matchen.

– Det är skiftande kvalité från domarna vilket det är i division 1 överlag eftersom det är en utvecklingsserie för domare, det får man inte glömma. Jag kan inte stå här och skylla på domaren för att vi förlorade idag men det var några beslut i bägge riktningarna som var lite tveksamma.

Lund har nu tagit 12 poäng på fem matcher och är med i toppen, förstår du varför?

– Jo, det gör jag. Lund är duktiga, fysiskt starka att möta och jobbar för varandra så det är ett bra lag. Sen är det ingen superspelare dom har tycker jag men laget är bra. Jag har sett alla Lunds matcher hittills och upplever inte att de är så mycket bättre än något annat lag men de vinner ändå sina matcher, säger Lindström som inte räknar med LBK i den absoluta toppen när serien sammanfattas.

– Det tror jag inte men det är bara att lyfta på hatten för deras resultat så här långt.

Ni spelar jämnt mot topplaget Lunds BK, det är väl ändå något positivt att ta med sig?

– Ja, sen upplever jag att alla matcher i division 1 är jämna. Nu gäller det också att vi lyckas vinna matcherna som laget vi mötte idag gör!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.