Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Trotjänaren om galna matchen mot BoIS och årets Lunds BK-upplaga


Jesper Möller har varit Lunds BK trogen sedan säsongen 2012 och än gör 26-åringen skillnad på planen. Under dagens match såg det länge mörkt ut för serieledarna borta mot Landskrona BoIS. Laget hamnade nämligen i 4-1 underläge med cirka 20 minuter kvar att spela. Bortalaget vägrade dock ge sig och fick vittring i den 86:e minuter när Gustav Hillstedt gjorde 4-3. Trotjänaren Jesper Möller skulle få sista ordet när han satte kvitteringen till 4-4 minuten därpå via en vass omställning.

– Vi bryter ett uppspel på mittplan och det blir en snabb omställning där vi hamnar tre mot två. Jag får en bra passning och i mottagningen drar jag bort försvararen och kan därefter enkelt placera in bollen in i bortre.

Berätta lite om matchen?

– BoIS leder rättvist i paus med 3-1. Sen i paus ändrar vi lite vårt sätt att spela på då vi väljer att gå upp i press med våra innermittfältare på deras innermittfältare och trycker på ordentligt. Tillslut får vi utdelning för det, en riktig moralhöjare var det att komma tillbaka från 4-1. Vi visar verkligen att vi ville ha poängen med oss.

Ganska skönt att få sätta dit kvitteringen va?

– Jäkligt skönt, det var härligt att få göra mål igen. Det var ett tag sedan sist, säger Möller vars senaste mål för Lunds BK i seriesammanhang kom den 12 oktober 2019 mot Oskarshamn.

När kvitteringen väl kom hade Lunds BK flyttat fram hela laget men att laget även skulle gå för vinsten var det inte tal om med några knappa minuter kvar att spela.

– Nej, det var det inte. Vi hade tagit upp en mittback i slutet för att pressa på men när 4-4 kom flyttade han ner igen och vi spelade då med en fembackslinje. Poängen var viktig och vi gick inte för ett mål till framåt. Vi kunde dock ha gjort det, BoIS var rejält ur balans och energilösa på slutet.

Det har blivit en del matcher på slutet, hur mår kroppen?

– Jag har inte känt mig så här bra på jag vet inte hur länge, behöver kanske tätt matchande för att hålla igång kroppen ordentligt.

Fokuserad. Jesper Möllers Lunds BK toppar division 1 med 13 poäng efter sex omgångar.

Sex straffmål på de inledande sex matcherna

En sak som är lite anmärkningsvärd om man tittar noggrannare på Lunds BK:s målskörd under säsongen är att hela sex stycken har kommit från straffpunkten. Möller har svårt att förklara vad det beror på men tror att det kan ha att göra med många olika faktorer.

– Jag vet inte vad som har hänt men det tyder väl på att vi är bra på att utmana i straffområdet om inte annat. Idag får vi två straffar för hands där den ena ser ganska billig ut, kanske kan domarna vara en anledning till att vi fått många straffar. Ettan är en utvecklingsserie även för dom och en rutinerad domare kanske inte skulle ta samma beslut. Sen kan det också ha att göra med dålig timing i försvarsspelet.

Mattias Lindström sa efter matchen senast mot Eskilsminne att LBK mycket väl kan vara ett lag högt upp i tabellen. Att ni skulle befinna er högst upp hade han dock väldigt svårt att se. Vad är din kommentar på det?

– Jag tror definitivt att vi kan ligga med i toppen. Vi har en fantastisk grupp av personligheter främst. Vi har bra fotbollsspelare också men vår främsta styrka är nog den prestigelöshet som finns i laget där alla tar jobbet. Vi har forwards som tar löp hela vägen ner och det är det jobbet som gör att vi kan bli väldigt svårslagna i år. Inställning i kombination med antalet löpmeter gör oss svåra att bryta ner.

Jesper Möller kom till Lunds BK från Veberöds AIF 2012 och har varit en viktig spelare i truppen sedan dess. När han ska jämföra upplagorna han varit med i tycker han att årets trupp har ett djup som de andra upplagorna saknat.

– Det är absolut en av de bredaste trupperna vi har haft. Vi har mycket ungdomlig entusiasm och kanske är den här upplagan den bästa gruppen jag spelat med under min tid här. Alla springer ihjäl sig för varandra vilket kanske varit nyckeln till framgången hittills. Spelet i sig har egentligen inte klaffat i någon match bortsett Assyriska borta. Nu vinner vi ändå trots mediokra insatser rent kvalitetsmässigt på grund av att vi gör jobbet.

När man väljer att bli kvar i samma klubb år efter år är det uppenbart att man trivs ganska bra.

Det har alltid varit många bra fotbollsspelare i laget men jag främst har jag trivts väldigt väldigt bra så den främsta anledningen är nog den familjära stämningen i truppen, säger han och utvecklar.

– Sen har det inte varit några lag i närheten som har hört sig för, det har varit något lag i Superettan som inte varit tillräckligt intressant. Skulle vi gå upp i år vore det fantastiskt att gå in i sin tionde säsong i Superettan men serien är ung än.

Anfallsspel i fokus under träningen fram till nästa match

Division 1 beskrivs ofta som en av de tuffaste serierna att spela i. Ofta lägger man ner nästan så mycket tid som spelarna på den absoluta elitnivån, resorna är ibland väldigt långa och ersättningen är inte den bästa. Möller gör i år sin sjunde säsong i division 1. Men han tyckte tiden i division 2 var betydligt värre än Ettan.

– Division 2 är värre, det är fler ängagäng där och många långa bortamatcher. Sen är det betydligt lägre nivå på allt runt omkring. Nu har Ettan fått ett lyft med att SportExpressen sänder matcherna och det har gjorts ett väldigt bra jobb med marknadsförandet av Ettan så det är kul att vi får mer tid i TV-rutan.

Nu väntar lite paus för Lunds BK. Nästa match är först om sex dagar mot Tvååker. Frågan är om det känns lite vila efter det intensiva matchande som varit.

– Haha, ja, nu har vi nu möjlighet att få vårt anfallsspel att sitta ordentligt. Vi har inte riktigt fått möjlighet att träna på den biten sedan serien drog igång så det ska bli kul att få träna på det. Vi har varit väldigt noggranna med att sätta defensiven så det ska bli kul!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.