Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Niklas Nilsson, mannen med den udda spetskompetensen- mål från egen planhalva


Niklas Nilsson är en riktig kultprofil i Torns IF och gör sin 17:e säsong för laget i år. Förutom att vara en skicklig försvarare har han också utvecklat en lite udda spetskompetens på senare år, den att göra mål från egen planhalva. Inom loppet av två år har han nämligen lyckats med bedriften vid två tillfällen. Första gången var 2018 i Lundaderbyt, igår under vinstmatchen mot Utsikten var det dags igen. Målskytten är ödmjuk dagen efter och menar att det inte var meningen att lobba över målvakten.

– Haha, det var absolut inte meningen. Noor (Zadran) vände sig till och med om till vår tränare och undrade vad vi höll på med när vi bara rensar undan bollen och sågar mig under tiden som bollen är i luften, sen går den i mål…

Berätta lite om målet…

– Det är svårt att förklara. Jag får en passning i sidled och därefter kommer flera motspelare upp i press på oss i backlinjen. Då känner jag att jag inte vill chansa med en passning uppåt i banan utan bestämmer mig tidigt för att rensa i stället. Normalt sett när jag rensar försöker jag få ut bollen vid kanterna men nu fick jag en riktigt dålig träff på bollen. När bollen väl är i luften släpper jag fokus på den vilket även domaren och övriga spelare gör för att vara med i nästa skede på matchen. Sen när jag tittar bort mot bollen så ser jag att den studsar över målvakten. Först såg den ut att hamna utanför men den går i mål. Helt sjukt!

Målet ser ni 55 sekunder in i klippet

Ni vinner med 4-0 mot Utsikten, hur sammanfattar du er insats?

– En av de bästa matcherna vi gör i år, det var väldigt solitt och stabilt rakt igenom. En nyckel till den framgången var nog att vi hade medvinden i första halvlek och när vi sen gör tre mål ganska tidigt in i matchen så blir det enklare att spela därefter.

Tränaren Richard Ringhov var lite frustrerad för någon vecka sedan då laget hade problem att utnyttja sina målchanser. Nu verkar ineffektiviteten ett minne blott efter att laget från Stångby gjort åtta mål de senaste tre matcherna. Enligt Niklas Nilsson handlar det om att laget nu blivit mer cyniska när lägena dykt upp.

– Det gäller att fortsätta att jobba bara, det är sjukt tungt när man inte får utdelning men det finns inget annat man kan göra utan att fortsätta. Vi har kommit till lägen hela tiden, hade vi inte gjort det så hade vi behövt förändra något. Nu när vi ändå gjorde det så gällde det mer att vi skulle bli mer cyniska i det sista momenten vilket har varit fallet nu de senaste matcherna.

Inte så att ni nött en massa avslut på träningen då…

– Nej, inte mer än vanligt. Veckorna är ungefär detsamma, träningarna är ganska lugna generellt sett nu i och med det tighta spelschemat.

Nu väntar match mot Tvååker på onsdag och frågan är om Nilsson är framme med långskotten igen då. Målet mot Utsikten var nämligen inte unikt för Nilssons del, redan 2018 gjorde han ett mål från egen planhalva i derbyt mot Lunds BK.

– Ja, och den gången var det faktiskt meningen får jag säga. Det målet var riktigt trevligt framför allt med tanke på att det var i en premiär och mot Lunds BK.

Har det blivit ännu fler sådana kassar under karriären?

– Nej, det är nog sjumanna i så fall, ingenting jag kommer ihåg i alla fall.

Det är ju en lite udda spetskompetens, något du tränar på?

– Mellan övningarna har vi ganska ofta att vi ska försöka träffa ribban från olika distanser och då brukar det vara ganska långa avstånd ibland så det kan man kanske säga att jag gör.

Vad har du för tips till andra lirare som försöker sig på något liknande?

– Efter målet 2018 kollar jag ganska ofta var målvakten står nu och har man medvind och får en bra träff kan man överraska målvakten som behöver backa in från stillastående vilket kan ta en stund. Så mitt tips blir att hålla koll på målvaktens position och kanske vinden framför allt, haha!

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.