Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Torn-målvakten om intervjun som blivit viral: “Haft årskort på MFF cirka 10 år”

Foto: Lola Nilsson

Foto: Lola Nilsson


Svante Hildeman har inlett säsongen starkt för sitt Torns IF i Ettan Södra. I lördags kom tredje nollan för säsongen när laget besegrade Utsikten med klara 4-0. Det var dock inte Hildemans starka prestation på planen som blev samtalsämnet efter matchen. I stället var det intervjun som gjordes efter slutsignal i TV som blivit en snackis….

Klippet är i skrivande stund uppe i cirka 35 000 visningar där Hildeman berättar att anledningen till att han hållit nollan mot tre lag från Göteborg kan handla om att han inte gillar just Göteborg. Nu förklarar han dock att föraktet inte gäller hela staden utan mest en klubb som kommer därifrån.

– Svaret på frågan var en liten blinkning till mitt illa dolda Malmö FF-supporterskap. Nu vankas det ju cupfinal mot IFK Göteborg inom kort så det hade lite med det att göra. Att jag skulle ta upp det var ingenting jag hade tänkt på innan frågan kom, säger Hildeman om klippet som blivit viralt.

Bara IFK du inte gillar eller är det Göteborg i stort också?

– Haha, vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig diplomatiskt nu men det är väl IFK Göteborg främst. Staden är det väl inget större fel på, man gillar hetsen som finns mellan MFF och IFK och nu när det är cupfinal snart så gör jag mitt för att spä på det lite.

Hur följer du den matchen?

– Ska se matchen tillsammans med en av mina bästa vänner som faktiskt är göteborgare och håller på IFK.

Du umgås ändå med göteborgare alltså?

– Ja men jag gör ju ändå det, inte helt utan motvilja men det gör jag, haha!

Berätta om ditt supporterskap för Malmö FF…

– Jag har nog haft årskort i cirka 10 års tid. Till och med det här året faktiskt. Jag har inte fattat beslutet kring om jag ska ha det kvar eller få pengarna tillbaka nu med tanke på att man inte kan se laget på plats men det landar nog i att jag kommer stötta klubben.

På onsdag väntar ny match för Hildeman och Torns IF då laget gästar Tvååkers IF. Målvakten har ganska bra koll på motståndet och ser positivt på uppgiften som väntar.

– Jag har sett lite från matcherna de gjort. Ett lag som gått bättre än väntat så här långt. De förlorade nu i helgen mot LBK. Vi brukar besegra dom så vi hoppas på en ny trea då.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.