Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Jonatan Persson om Eskils tunga start: “Haft marginalerna mot oss”


Jonatan Persson har tillhört Eskilsminnes a-lag från och till sedan 2010. Sedan 2016 har han varit en central gestalt i lagets backlinje. I år har laget fått en tung inledning på seriespelet med fem poäng på de inledande sju matcherna. Persson menar att en anledning till det skrala poängantalet varit lagets oförmåga att göra mål.

– Vi behöver nog lite för många chanser för att göra mål och det är tungt om man bränner två lägen och motståndaren i sin tur gör mål på sitt läge. Då är det uppförsbacke direkt, säger han och utvecklar.

– Ofta hamnar man i sådana perioder under säsongen när inte bollen sitter men det känns extra tungt nu i början när vi inte haft någon bra period ännu.

Det har redan blivit ett litet gap upp i tabellen. Nu möter ni Oskarshamn som ligger 10:a. De har fem poäng mer än er, känns viktigt att inte tappa mer mark

– En lång uppförsbacke är aldrig roligt så nu hoppas vi kunna ta lite poäng och ha lite flyt med oss. Jag tycker vi förtjänade segern mot Trollhättan för ett tag sedan här hemma där det blir oavgjort. Den senaste matchen hemma mot Motala skulle vi vunnit stort så vi har haft marginalerna mot oss men det är så det är ibland tyvärr.

En fördel på onsdag är att Eskilsminne spelar hemma. Resan från Oskarshamn till Helsingborg tar närmare fyra timmar enkel väg nämligen. Mittbacken Persson menar att nyckeln till seger på onsdag blir att fortsätta spela sitt eget spel.

– Ofta spelar vi bra hemma på Harlyckan. Vi var bra mot Motala senast trots att vi tappade 2-0 till 2-2. Spelet har stundtals varit bra i de flesta matcherna hittills bortsett matchen i den senaste omgången mot Värnamo. Jag känner att vi spelmässigt är bättre 2020 än vid samma skede i fjol.

En fokuserad Jonatan Persson under Skånederbyt mot Lunds BK. En match Eskils förlorade med 3-1.

I Ettan blir det en hel del långa resor och en fråga man ställer sig är hur spelarna och ledarna orkar sitta i en buss åtta timmar under en dag för att spela en fotbollsmatch på två timmar.

– Ja, det är en bra fråga, den ställer man sig inför varje lång bortamatch. Det är klart att det är lite tufft, samtidigt är det väldigt roligt att lira fotboll. När det går lite trögt och man inte får resultaten med sig så är det mentalt jobbigt, säger Persson som lider med spelarna som inte får chansen under bortamatcherna.

– Det är extra tufft för dom, att åka med upp men inte få spela. Det har man själv också gjort i sina dagar, säger Persson och fortsätter.

– Sen har jag spelat i division 3 och division 4 också. Visst kan det vara roligt i omklädningsrummet där och man har korta resor men som fotbollsspelare vill jag kunna ställa lite krav. Man vill spela på den nivån man känner att man klarar av, annars blir man mest besviken. I de lite lägre divisionerna dyker en del folk inte upp på träningar osv.

Hur ser dina framtidsdrömmar ut? Din pappa nådde väldigt högt med framgångar i allsvenskan och representerade även landslaget…

– Jag siktar väl inte på att nå allsvenskan, det skulle jag inte säga men sen vet man aldrig vad som kan hända. Har insett för ett par år sedan att jag nog inte kommer nå lika långt som pappa men för min del kvittar det. Jag spelar fotboll för glädjen, sen om det är på division 1-nivå eller i fyran spelar mindre roll. Självklart hade det varit roligt att testa på proffsfotbollen någon gång men jag har nog släppt den drömmen för ett tag sedan.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.